MODETRENDS F/W 11-12 - FASHION TRENDS REPORT I

MODETRENDS F/W 11-12 - FASHION TRENDS REPORT I

Benieuwd naar de modetrends van herfst winter 2011-2012? Wat gaan we dragen, welke invloeden bepalen het modebeeld en wat zijn de mode must-haves van aankomend seizoen. In dit Fashion Trend Report – deel 1 – laten we je alvast kennis maken met drie van onze favoriete modetrends.

The New 70’s Look
De jaren ’70 blijven ook dit seizoen nog een grote invloed uitoefenen op het modebeeld. De vintage invloeden zijn onmiskenbaar aanwezig in het modebeeld, maar worden wel vertaald naar moderne looks. De flared broeken met hogere tailles proberen het nog een keer en ook de poncho’s zijn een hot mode-item dit najaar. De maxi-jurk en rok zullen we ook dit najaar tegen gaan komen en ook lange mantels tot op de enkels maken hun rentree in het modebeeld.
Keywords van The New 70’s Look:
Fake-fur, satijnen stoffen, leer, kant, breisels, stoere laarzen, blokhakken, etnische- & seventies prints, flaphoed, ‘jewel’ kleuren zoals wijnrood, auberginepaars, topaasgroen.

Country Heritage Look
Dit najaar gaan we van de hippe stad naar het moderne plattelandsleven met de Country Heritage Look. Stoer, stijlvol en no-nonsense met een Britse preppy twist. Comfortabele kleding die perfect matcht met een koud winterseizoen, zonder een luxe- en vrouwelijke uitstraling uit het oog te verliezen. Denk aan traditionele colberts, korte rokjes, het mannenpak voor vrouwen, de bermuda en de ruiterlook.
Keywords van de Country Heritage look:
Tweed, corduroy, breisels, leer, vintage suède, schapenvacht, teddy fur, traditionele colberts, elleboog stukken, klassieke gaatjesschoenen, stoere enkellaarzen, hoge laarzen, ruitprints, klassieke kleuren zoals camel, taupe en beige.

Etnic Tribal Look
Voor wie het Engelse platteland te klassiek is, kan dit najaar naar uitgestrekte woestijnen en ruige bergen met een Etnic Tribal look. De energie van oude indianen leeft voort in kleurrijke prints, kraaltjes en borduursels. Stoere items zoals jeans, leren broeken en westernboots worden gedragen onder met kraaltjes geborduurde tops en tuniekjes. Prints en kleuren mogen gerust met elkaar gemixt worden en met sieraden en accessoires met een tribal touch maak je deze look helemaal compleet. Ook bij deze look is de poncho weer een belangrijk style item, maar ook de stoere bergbeklimmers laarsjes matchen perfect.
Keywords van de Etnic Tribal look:
Tribal- en etnische prints en motieven, veertjes, kraaltjes, slangenprint, kleurrijke geborduurde tasjes, gevlochten riempjes, halfedelstenen, luchtige breisels met kralen accent, dyed denim, ‘verwassen kleuren’, turquoise, burned orange.

Binnenkort krijg je van ons Fashion Trend Report Herfst – Winter 2011-2012 – deel 2 én kun je van ons ook nog een Inspiratie Lookbook Herfst Winter 2011–2012 verwachten.

Tags: , , , , , , ,