Dolce Bag

Dolce Bag by Dolce&Gabbana

De Italiaanse designers Dolce&Gabbana zijn meesters in het creëren van iconische objects of desire: de korsetjurk, de masculine look, de geborduurde cocktailjurk en de Miss Sicily bag om er maar een paar te noemen. Dit spring/summer 2012 seizoen voegen zij er nog een must-have accessoire aan toe: de Dolce Bag. Dolce & Gabbana’s talent in het creëren van tijdloze items die worden begeerd door vrouwen over de hele wereld is niet alleen te danken aan hun fantasie en creativiteit, maar ook aan het feit dat het modeduo lijkt te weten hoe vrouwen denken en wat vrouwen willen. Voor de Dolce Bag lijkt het er dan ook op dat ze zich hebben laten inspireren door vrouwen zelf.

Dolce Bag

Dolce Bag by Dolce&Gabbana

De Dolce Bag staat symbool voor de dualiteit in een vrouw. De letterlijke ‘zoetheid’ in het karakter van de vrouw komt tot uiting in de naam van de tas (dolce is Italiaans voor zoet), terwijl haar aangeboren kracht vertegenwoordigd wordt door de sluiting in de vorm van een slot. Tegelijkertijd vertegenwoordigt deze tas met haar afgeronde vormen en ingewikkelde handwerk de vrouw zelf. De met de hand vervaardigde details geven de tas een one-of-a-kind effect die elke vrouw onderscheidt van anderen en haar van onschatbare waarde maakt. De Dolce Bag is een statement tas zonder opzichtig te zijn. Het vertegenwoordigt vrouwen die sterk zijn, die met opgeheven hoofd wandelen, die weten wat ze willen en niet bang zijn om het te krijgen. Net als de archetypische Italiaanse donna.

Dolce Bag

Dolce Bag by Dolce&Gabbana

De Dolce Bag is verkrijgbaar in verschillende materialen, even veelzijdig en divers als de stemming van een vrouw. Kies bijvoorbeeld uit zwart, rood of wit leer of, als je meer wilt opvallen, uit een sexy panterprint. De spring/summer 2012 editie van de Dolce Bag is vervaardigd uit gevlochten kunststof. Het materiaal en handwerk doen denken aan retro Italiaanse strandtaferelen, toen de strandstoelen van gevlochten plastic waren, de zee nog schoon was en vrouwen nog echte vrouwen waren. Zo is er voor dit seizoen de Dolce Bag in een glanzend, goudkleurig chocoladewikkel effect. Gevlochten als een handgemaakte mand, vertegenwoordigt deze uitvoering van de tas heerlijke chocolade wat een object van verlangen is, net als een vrouw. Daarnaast is er een zwarte, glanzende patent paper versie; een huwelijk tussen hedendaags en vintage. Voor liefhebbers van pasteltinten is er de gevlochten versie van roze lakleer die er uitziet als een lieflijk bloemenmandje.

Dolce Bag

Dolce Bag by Dolce&Gabbana

De Dolce Bag belichaamt dezelfde principes als de iconische Dolce&Gabbana Miss Sicily bag: Italiaanse traditie, onovertroffen vakmanschap en stijl. De Dolce Bag is de is een creatief en natuurlijk gevolg van het onnavolgbare succes van de Miss Sicily. Maar het is niet haar opvolger, eerder haar metgezel.

Dolce Bag

Dolce Bag by Dolce&Gabbana

Zie ook:
LOUBOUTIN VIERT 20-JARIG BESTAAN MET EEN CAPSULE COLLECTIE
HAUTE HORLOGERIE: JAEGER-LECOULTRE GRANDE REVERSO LADY ULTRA THIN
VIER CARNAVAL IN STIJL MET DIT BARBARA BONER MASKER!
ROBERTO CAVALLI JEWELS
EEN LABEL OM TE ONTHOUDEN: WORLD OF BESSY

Tags: , , , , , , , ,