Richard Nicoll

Richard Nicoll recharging bag

Eén van de meest besproken accessoires van London Fashion Week afgelopen week is een handtas van Richard Nicoll. Tijdens zijn fall/winter 2012 show op 19 februari onthulde de ontwerper een elegante, witte tas met een speciaal vakje voor je iPhone, BlackBerry of Android phone. Niets bijzonders denk je nu waarschijnlijk… Toch wel!

In het vakje zit namelijk een laadkabel, die is aangesloten op een batterij, om je smartphone op te laden. Zodra de je telefoon is opgeladen, of wanneer je een berichtje of oproep krijgt, gaat een LED-lampje in een hanger aan de buitenkant van de tas knipperen. De hanger is via Bluetooth verbonden met de lader en de telefoon.

Richard Nicoll

Richard Nicoll recharging bag

De batterij in de tas moet worden opgeladen via inductie. Dit betekent dat de externe oplader wordt aangesloten op het stroomnet thuis en magnetisch aan de tas wordt bevestigd. Op deze manier zijn er aan de buitenkant van de tas geen aansluitpunten voor de batterij nodig.

Richard Nicoll

Richard Nicoll recharging bag

Nicolls ontwierp de tas in samenwerking met Vodafone en lederwarenhuis Tusting. Het model dat werd geshowd tijdens London Fashion Week is een prototype. Het is dus nog niet bekend wat de tas gaat kosten en wanneer hij op de markt komt. Er wordt echter gefluisterd dat dat nog dit voorjaar kan zijn.

Richard Nicoll

Richard Nicoll recharging bag

Zie ook:
VLIEGER en VANDAM SPRING/SUMMER 2012: GUNS, SKULLS AND POLKA DOTS
DIT IS DE NIEUWE IT-BAG VOOR SPRING/SUMMER 2012: DE DOLCE BAG!
LOUBOUTIN VIERT 20-JARIG BESTAAN MET EEN CAPSULE COLLECTIE
EEN LABEL OM TE ONTHOUDEN: WORLD OF BESSY
NIEUW ACCESSOIRESMERK: WORLD FAMILY IBIZA

Tags: , , , , , , , , ,