Vakantie Tip van Arke - Ontdek de wereld in 1 week

Vakantie Tip van Arke - Ontdek de wereld in 1 week

Kun jij de zomer ook nog niet loslaten? Onze vakantie tip: nazomeren! Niks fijner dan nog even een weekje van de zon te genieten, voordat we de warme winterkleding weer uit de kast trekken. En als je dan toch besluit nog een weekje te genieten, waarom dan niet op een bijzondere plek, in een bijzonder land, zodat je niet alleen nog even geniet van prachtig weer, maar ook een ervaring opdoet om nooit te vergeten!

Onder het mom van Ontdek de wereld in 1 week, zetten we samen met Arke een aantal ultieme nazomer vakanties voor je op een rijtje:

Ga naar Dubai en laat je overweldigen, alles hier is groter, mooier en luxer! Naast het hoogste gebouw ter wereld, het bekende palmeneiland en de grootste overdekte shopping mall, zijn er ook parelwitte stranden aan de Perzische Golf. Een unieke combinatie van stad en strand. Verken de woestijn met een 4×4, of vanuit een luchtbalon. In Dubai is niks te gek. Maar je kunt er ook ‘gewoon’ in een driesterren hotel overnachten. Nieuwsgierig wat Dubai te bieden heeft? Kijk dan hier bij Arke/Dubai.

Zeg je Florida, dan denk je Miami Beach, Fort Lauderdale en Palm Beach, om maar even een paar beroemde stranden te noemen. Maar Florida biedt meer dan strand alleen en dan staat Fun met hoofdletter F hoog in het vaandel. Disney World, Universal Studio’s en Seaworld, maar ook bruisend Miami en de Florida Keys, zijn meer dan een bezoek waard. Wil je meer weten over de veelzijdigheid van The Sunshine State? Ontdek het dan op Arke/Florida.

Klein, maar fijn: Sri Lanka, ook wel de Parel van de Indische Oceaan genoemd. Hier vind je hagelwitte stranden, maar ook oude tempels en overblijfselen van verschillende koninkrijken. Omdat het eiland niet zo groot is, is het ideaal om rond te reizen om de schat aan bezienswaardigheden te ontdekken. Op dit eiland is ook een stukje Nederlandse geschiedenis terug te vinden in Galle, een oude VOC stad. Meer weten over deze bijzondere bestemming? Kijk op Arke/Sri Lanka.

Zanzibar klinkt ver weg, maar het ligt maar op 10 uren vliegen van Nederland. Met wuivende palmen, witte stranden en een prachtige natuur voldoet dit eiland aan de kust van Tanzania aan alle clichés voor een zonzekere vakantie. Maar als je hier bent, is het zonde om alleen op het strand te liggen. Bezoek de hoofdstad Stone Town, deze havenstad uit de 17e eeuw is het culturele hart van het eiland. Maar ook voor watersporters en duikers is Zanzibar een droomplek. Kijk maar eens op Arke/Zanzibar.

Kaapverdië, het is geen Afrika, maar ook geen Europa. Deze eilandengroep ligt op zo’n 6 uren vliegen van Nederland, maar heeft een geheel eigen karakter. Volgens de legende veegde God zijn handen schoon na het scheppen van de aarde en vielen er stukjes aarde als parels in de Atlantische Oceaan. De bekendste eilanden zijn Sal en Boa Vista. Warm water en een continue bries maken deze bestemming ideaal voor wind- en kitesurfers. Maar ook zeevissen en duiken, of een jeepsafari behoren tot de mogelijkheden. Kijk maar eens op Arke/Kaapverdie.

Het credo op Kenia is Hakuna Matata, geen zorgen! Wij snappen wel waarom, nergens anders ter wereld vind je namelijk zo’n combinatie van strand en safari met wildparken die tot de mooiste ter wereld behoren. Een ander goed bewaard geheim is dat Kenia een prachtige onderwaterwereld heeft, ideaal voor duikers. Tel daar een rijke cultuur en historie bij op en je hebt een ideale nazomer bestemming. Kijk op Arke/Kenia voor meer informatie.

Nepal is de place to be voor actieve en avontuurlijke vakantiegangers. Van de besneeuwde bergtoppen van de himalaya en uitgestrekte nationale parken tot Kathmandu met haar tempels, monniken en kleurrijke markten.  Nepal is de ultieme samensmelting van cultuur en natuur. Liefhebbers van trekking en rafting komen hier echt aan hun trekken. Kijk en ontdek Nepal op Arke/Nepal.

Wil je meer informatie over deze of andere bijzondere bestemmingen? Ga dan naar Arke.nl.
Extra tip: Hou Facebook.com/Arke goed in de gaten, voor de game die ze begin september zullen lanceren!

Tags: , , , ,