krullen tips

Je haar krullen is hartstikke mooi, maar kan ook ontzettend veel tijd kosten! En dat niet alleen: het is ook nog eens super slecht voor je haar! Gelukkig zijn er genoeg goede, simpele manieren om perfecte krullen te creëren.

Deze tips zijn natuurlijk niet alleen geschikt voor de meiden die iedere ochtend krullen in het haar draaien, maar óók voor de meiden die binnenkort een leuk feestje of bruiloft hebben. Een nonchalante krul geeft iedere namelijk look nét dat beetje extra. En je voelt je gelijk op en top glamorous!

Foto’s: Pinterest

1. De staart-truc
Benodigdheden: elastiekje, haarlak en een krultang

Niet genoeg tijd om iedere lok zorgvuldig te krullen en weet je eventjes niet meer wat je anders moet doen met je haar? Wees gerust: wij hebben de tip der tips. Bind je haar gewoon vast in een paardenstaart en verdeel het in 3 tot 4 secties. Iedere sectie krul je één voor één met een krultang. Pas dáárna maak je het elastiekje los, doe je een beetje haarlak in je haar, en klaar is kees!

krullen tips 1

2. Haar krullen zonder hitte
Benodigdheden: elastiekje, haarlak en water

We zeiden het al: de hitte van de krultang is erg slecht voor je haar. Gelukkig is er ook een manier waarmee je krullen krijgt en die géén hitte vereist. Doe ‘s avonds nadat je jouw haar hebt gewassen (of maak het nat, als je je haar ‘s avonds niet wast) een vlecht in je haar. Niet te strak, maar lekker losjes, want anders krijg je ‘haarpijn’. ‘s Ochtend doe je de vlecht los, een beetje haarlak in je haar: en je bent ready for the day!

krullen tips 33. Met de stijltang
Benodigdheden: stijltang, haarlak en een elastiekje.

Allereerst doe je net als hierboven een vlecht in je haar. Probeer de vlecht zijwaarts te laten vallen, zodat hij op je schouder komt. Vervolgens klem je de vlecht een paar keer vast tussen een hete stijltang. Hoewel je op deze manier geen perfecte krul creëert, krijgt je haar wél de textuur die het nodig had.

krullen tips 2

4 De aluminiumfolie-truc 
Benodigdheden: een rol aluminiumfolie, een stijltang en haarlak.

Baal jij altijd dat jouw gekrulde kapsel zo snel inzakt? Dan is deze manier van krullen misschien wat voor jou! Rol allereerst plukken haar op met je vingers. Pak vervolgens een stukje aluminiumfolie en vouw dit om de krul. Doe dit met alle plukken haar en pak vervolgens de stijltang erbij. Klem de stukken aluminiumfolie (met jouw krul erin) een paar seconden tussen een hete stijltang en klaar is jouw kapsel! Deze manier is vooral een aanrader als je een feestje hebt. Je kunt dan namelijk de hele avond dansen, zonder dat je krullen inzakken! :D

krullen tips 4

5 De twist-truc
Benodigdheden: een paar bobbypins en haarlak.

Op deze manier maak je super easy de mooiste beachwaves! Gebruik wel flink wat haarlak op het eind, want anders zakken de waves snel weer in. Maar first things first: verdeel je haar in twee secties. Het liefst is je haar nog ietsjes nat en heb je er al wat verstevigende haarschuim in gedaan. Pak vervolgens één sectie en draai het om je vinger in een soort twistvlecht. Schuif de vlecht bovenop je hoofd vast met een bobbypin en doe met de andere sectie haar precies hetzelfde. Even laten zitten, flink wat haarlak erin en tadaa: je hebt perfecte beachwaves!

krullen tips 5

Tags: , , , , ,