Kokosolie is al een tijdje onze Heilige Graal. Natuurlijk kun je ermee koken en het op je brood smeren, maar dat is niet alles! Kokosolie is geschikt voor zó veel meer dingen (wij waren ook verbaasd), dus hebben we ze allemaal voor je op een rij gezet. Nog geen kokosolie in huis? Na het lezen van dit artikel ben je vast overtuigd en ren je héél snel naar de winkel voor een potje (o.a. bij Kruidvat & supermarkten).

Vooral nu de zomer in aantocht is, kan jouw huidje wel wat meer aandacht gebruiken. Je huid kan uitdrogen door de zon en je haarpunten worden helaas sneller lelijk. Gelukkig is daar kokosolie: jouw redder in nood.

Schrik trouwens niet van de dikte van kokosolie. Zodra het in aanraking komt met je huid of wanneer het warm wordt, dan smelt het.


Kokosolie Albert Heijn

Waar kun je kokosolie voor gebruiken?

 1. Voedingssupplement
Neem iedere dag 1 a 2 eetlepels kokosolie voor een gezonder lichaam. Daarbij kun je de olie ook gebruiken om je eten in te frituren, bakken en braden. Als je het liever voor koude gerechte gebruikt, kun je het mengen met olijfolie of in plaats van boter, gewoon op je brood smeren!

2. Make-up verwijderen
Doe een klein beetje kokosolie op een watje en verwijder gemakkelijk jouw make-up. Kijk wel uit dat het niet in je ogen komt en gebruik niet te veel. Kokosolie is erg vettig.

3. Vochtinbrengende crème
Heb jij een droge huid en lijkt het alsof geen één crèmepje jouw trekkerige huid verzacht? Geen zorgen, kokosolie is jouw remedie! Je kunt je huid er heerlijk mee invetten en het verlicht zelfs eczeem en psoriasis. Een tips is om het als gezichtsmasker te gebruiken door het te mengen met een beetje honing. Het werkt daarnaast ook erg goed tegen droge nagelriemen.

50 uses for coconut oil:

4. Haar
Kokosolie is ook geschikt om als haarmaskertje te gebruiken. Vet je haarpunten in met de olie, laat het even intrekken en was het na met je gebruikelijke shampoo.  Droog en beschadigd haar krijgt hierdoor een flinke dosis vocht en verzorging.

Weetje: men zegt dat kokosolie de haargroei stimuleert. Wil jij graag vollere wenkbrauwen? Smeer er kokosolie op en de celgroei wordt bevorderd. Of dit écht werkt weten we niet, maar het is het proberen waard, toch?

5. Aftersun
De zomer is in aantocht en onze huid wordt weer blootgesteld aan veel UV-straling. Heb jij iets te lang in de zon gelegen en is je huid verbrand? Smeer dan eens wat kokosolie op de verbrande plekken om je huid te kalmeren. Mooi goedkoop, zo’n kokosolie aftersun!

6. Scheerschuim
Even geen scheerschuim in huis? Gebruik gewoon kokosolie (kan ook voor de bikinilijn)! Daarnaast is het perfect te gebruiken als lotion ná het scheren EN om je scheermesje schoon te maken.

7. Labello
Oké, hóé irritant is het als je lippen droog zijn en je geen labello in huis hebt. Crèmepjes trekken vaak te snel in en lippenstift werkt averechts. Don’t worry, kokosolie is lekker vet en geeft jouw lippen de ultieme beauty hydratatie. Smaakt ook nog ‘ns lekker!

Tags: , , , , , , , , , ,