Beauty Tip: Grapefruit, het gezondste medicijn tegen dipdagjes!

Beauty Tip: Grapefruit, het gezondste medicijn tegen dipdagjes!

Vroeger als kind kreeg ik er vaak eentje voorgeschoteld. Doormidden gesneden op mijn bord, met een vorkje ernaast om de partjes eruit te kunnen vissen. De zoet bittere smaak was toen iets waar ik even aan moest wennen, maar grapefruits waren gezond vond mijn moeder, dus opeten! En nu, jaren later ben ik blij dat ze me deze gezonde gewoonte heeft aangeleerd, want met grapefruits zijn dipdagjes in de winter voortaan verleden tijd.

Sombere winterdagen fleur je heel gemakkelijk op met zo’n vrolijke roze vrucht op je bord. Met zijn tropische uiterlijk en zijn sappige friszoete vruchtvlees geef je jezelf een natuurlijk energieboost. Een halve grapefruit is een uitstekende bron van vitamine C en helpt, samen met zijn andere voedingsstoffen, een gezond immuunsysteem te ondersteunen. Vanwege zijn rijkdom aan vitamine C, is de grapefruit ideaal voor een winterse detox-kuur. Het is geweldig voor de huid en geeft je winterse de wangen weer een gezonde blos!

Vanaf november liggen bij de betere groenteboer de Florida grapefruits in de bakken, zoals de naam al doet vermoeden grapefruits afkomstig van de fruitbomen in het zonnige Florida. Wij hebben van het Florida Department of Citrus een recept gekregen voor Grapefruit muffins. Heerlijk om van te genieten als de najaarsbuien tegen de ramen kletteren:

Geglazuurde Florida Grapefruit tarwe muffins (12 muffins)

Ingrediënten
1½ kopje volkoren meel
1 tl bakpoeder
½ tl baking soda
¼ tl gemalen kruidnagel
75 ml (1/3 kopje) zachte margarine
175 ml (3/4 kop) bruine suiker
375 ml zemelen
250 ml vers geperste Florida grapefruitsap

1 middelgroot ei

Glazuur
25 ml vers geperste Florida grapefruit sap
1 el vloeibare honing

Bereiding
Verwarm de oven voor op 190°C. Meng het volkoren meel, het bakpoeder, soda en de kruidnagel. Klop in een tweede, grote kom met behulp van een elektrische mixer de margarine en bruine suiker tot een luchtig mengsel. Klopt het ei los en voeg deze toe aan het margarine mengsel. Roer de zemelen en grapefruitsap door elkaar, voeg vervolgens alles bij elkaar en roer alle ingrediënten door elkaar, tot er een glad beslag ontstaat. Verdeel het beslag over de 12 papieren muffinvormpjes en bak ze in de oven op 190 °C in ongeveer 20 minuten tot ze stevig aanvoelen. Wacht met het glazuur tot de muffins zijn afgekoeld. Meng in een kleine kom het grapefruitsap en de honing door elkaar en breng het vervolgens bovenop de muffins aan.

Meer Beauty Tips lezen? Ga dan ook naar:

BEAUTEA - Thee waar je mooier van wordt!
Beauty Tip van Sanex: koud douchen maakt slanker!
Beauty Tip: Work that body met VSX Sport

Tags: , , , ,