beauty trends lente 2016

Een goede voorbereiding is het halve werk. Het is bijna lente en dat zie je al terug in de kledingcollecties die langzaamaan meer kleurtjes krijgen, maar ook in de make-uplijnen die weer vrolijker worden! Wij speurden het internet af en vonden op fashionsite SevenBien een overzicht met dé beauty trends van 2016.

Wat ons betreft mag het snel lente worden. We staan te trappelen voor de eerste echte rokjesdag, de terrasjes die weer opengaan en de zonnebrillen die weer op mogen! Uiteraard willen we ons maar al te graag voorbereiden op de lente, dus zochten wij de gaafste beauty trends van aankomende lente.

De hydraterende crèmepjes die onze droge winterhuidjes moesten verzorgen, mogen weer voorzichtig worden opgeborgen. Scrubs, bodylotions, vochtinbrengende haarsprays en conditioners: ze liggen weer achterin het badkamerkastje. Kom maar op met die knalrode lippenstiften en felgekleurde nagellakjes! Met deze beauty trends van 2016, die we hebben gespot op de bekende catwalks, geven we je vast wat inspiratie om de perfecte lente-look te creëren!

Dit bericht komt van het blog van SevenBien Fashion. Meer van dit soort nieuwtjes lezen? Bezoek dan hun website!

1. Jeugdige look

Blosjes op je wangen en een beetje lipgloss geeft je een jeugdige look. Het grote voordeel hiervan: iedereen kan hier wat mee! Oké, het model bovenaan dit blog is piepjong en heeft een perzikhuidje, wat het een stuk logischer maakt dat het haar helemaal geweldig staat. Maar óók jij kan deze look creëren: geef je wangen bijvoorbeeld een kleur met een lipcrème. Dit product geeft de droge huid een jong een veerkrachtig aanzien en anders dan een poeder accentueert het eventuele rimpels niet.

2. Gekleurde oogleden

Kom maar op met die felle kleurtjes! Op de catwalk zagen we zelfs dat de oogschaduw soms werd uitgesmeerd tot aan de wenkbrauwen, maar daar moet je van houden. Je kunt ook kiezen voor een simpel lijntje in een opvallende kleur. Waar we heel blij mee zijn is dat het zo makkelijk is aan te brengen. Hoeven we niet meer te prutsen met die smokey eye ;).

beauty trend lente 2016              beauty trend lente 2016

3. Big brows

Eigenlijk is dit al heel lang een trend, maar het lijkt alsof niemand het echt waardeert. Dikke wenkbrauwen is een lastige trend, omdat het zo veel met je gezicht doet. Toch moeten we er deze lente weer aan geloven en stiekem zijn we het toch wat mooier gaan vinden. En vooruit: omdat 2016 in het teken staat van ‘puur natuur’ wat betreft beauty, past de volle, naturel wenkbrauw perfect in dat plaatje!

4. Felle lippen

Eigenlijk kunnen felle rode lippen altijd! Daarbij is het wel de perfecte manier om NU de lente vast in huis te halen. Misschien staan rode lippen wat leuker bij je lente-outfit, maar het maakt de voorpret er zeker niet minder om.

5. Nude

Tot hier hadden we het nog erg veel over felle kleurtjes. Maar voor de meiden die hier niet zo van houden: gelukkig is hier de nude nails-trend. Waar we op de oogleden veelal felle kleuren gaan zien, zijn nagels en gezicht vooral basic en naturel. Het gaat allemaal om balans! Aansluitend op de nude nails, zien we ook veel nude gezichten. Ga jij toch voor een kleurtje op je oogleden? Breng dat dan in balans door een lichte, natuurlijke foundation te gebruiken.

Tags: , , , ,