nepwimpers 4

Nepwimpers: écht handig zijn ze niet. Ze blijven niet goed zitten en het is een intense struggle om de lijm op de goede manier aan te brengen. Maar als je een feestje hebt of gewoon erg korte wimpers, dan is het wel dé beste uitvinding ever. Ben jij nog geen held in het opdoen van de wimpers, of wil je gewoon wat inspiratie? Check dan onze nepwimper beauty special!

We hoeven je waarschijnlijk niet te vertellen wat nepwimpers precies zijn. Simpelweg plak je ze langs je wimperrand van je eigen wimpers, zodat ze langer, voller en/of zwarter lijken. En de keuze is reuze, want of je nou glitters, kleurtjes, dikke, dunne, of veertjes wil: overal is een nepwimper voor. Opvallend zijn de enorme verschillen in prijzen. Niet zo gek, want de ene nepwimpers zijn van echt haar, en de andere van plastic. Verder heb je nepwimpers met losse plukjes in verschillende lengtes, of de traditionele, van haartjes die bevestigd aan een dun stripje die buigt naar jouw oogvorm.

Hoe ziet het eruit?

Foto’s: Pinterest

Nepwimpers hoeven niet daadwerkelijk nep te lijken. Wanneer je ze een beetje goed opdoet, zie je niet eens dat ze nep zijn. En reken maar dat heel veel celebs en modellen ze ook gewoon dragen! Ze transformeren je hele look en laten je ogen een stuk beter uitkomen.

nepwimpers 1 nepwimpers 2

Eerste keer nepwimpers? Volg deze stappen:

1. Kies de nepwimpers die bij jouw oogvorm past. Ga de eerste keer liever niet voor extreem grote nepwimpers.

2. Kies nepwimpers die maar iets groter zijn dan je natuurlijke wimpers.

3. Knip ze altijd naar de vorm van je ogen. Doe ze dáárna pas op.

4. Overdrijf niet met de lijm.

5. Volg een tutorial bij het opdoen van de wimpers (zie hieronder) en ga niet ‘maar wat proberen’. Dit gaat geheid fout.

6. Slaap NOOIT met je nepwimpers nog op.

Hoe gebruik je nepwimpers?

Nepwimpers aanbrengen is niet makkelijk. Slim is om de eerste keer een tutorial te volgen, zodat je geen stappen mist. Wij vonden deze video van Beautygloss, die je een heel eind op weg helpt:

Stap 1: 
Pak de wimper voorzichtig uit de verpakking en leg ‘m op het midden van de wimperrand. Je hoeft nog niets vast te plakken, maar je kijkt enkel hoe groot de nepwimpers zijn. Steken ze een beetje uit? Knip ze dan bij mij een schaartje.

Stap 2: 
Trek je oog niet te strak en probeer de nepwimpers niet met dichte ogen op te plakken. Probeer juist recht vooruit te kijken.

Stap 3:
Doe eerst je oogmake-up en plak daarna pas de wimpers op.

Stap 4:
Breng een dun randje wimperlijm aan op de rand van de nepwimpers. Tip: breng een extra bolletje lijm aan op de uiteinden van de wimperranden.

Stap 5:
Laat de lijm 20 tot 30 seconden goed drogen. Pak de nepwimper daarna vast en probeer ‘m zo dicht mogelijk tegen je wimperrand te plaatsen.

Stap 6: 
Druk de nepwimper zo goed mogelijk op z’n plek met een pincet, nu de lijm nog een beetje nat is. Laat daarna goed drogen.

Tags: , , , , , ,