eyeliner ogen 1

Eyeliner is fantastisch en geeft jouw make-up gelijk een glamour look. Helaas is het niet het makkelijkste klusje wat betreft make-up aanbrengen en kan het nog wel eens tot de nodige frustratie leiden. Gelukkig hebben wij een paar fantastische eyeliner tips, afgesteld op de vorm van jouw ogen. Op die manier zit het binnen mum van tijd helemaal goed met jouw eyeliner game!

Wil jij ook die prachtige cat-eyes creëren, maar kun je jezelf nog geen eyeliner expert noemen? Geen probleem; oefening baart kunst. Er zijn 3 dingen die je moet onthouden bij het aanbrengen van eyeliner. 1: Een vaste hand of kennis van slimme trucjes, zoals een plakbandje bij je oog als houvast voor je wing. 2: Een kwalitatief goede eyeliner. En 3: Een goed beeld van jouw perfecte wing. En dat laatste kun je het beste baseren op de vorm van jouw ogen. Een dikke lijn staat bij de één helemaal fantastisch, terwijl de ander beter een dun lijntje kan hebben.

Om je een beetje op weg te helpen hebben wij opgezocht welke eyeliner bij welk oog past. Welcome! :)

#1 Ronde ogen

eyeliner ogen 6

 

Ronde ogen hoef je niet per se groter te laten lijken, want jij bent al gezegend met mooie grote ogen. Om ze iets langer te laten lijken, kun je het beste een eyeliner-wing kiezen die erg dun begint, en lekker ver en dik doorloopt naar buiten. Geef vervolgens je bovenste wimperrand wat meer accent met een donker potlood.

#2 Amandel ogen

eyeliner ogen 4

Lucky you, amandelvormige ogen kunnen werkelijk iedere eyeliner hebben! Wat jij kiest, moet je dus ook lekker zelf weten (lucky bastard).

#3 Licht afhangende ogen

eyeliner ogen 3

 

Als jouw ogen een beetje ‘hangen’, kun je ze gelukkig super easy liften met behulp van eyeliner. Begin met een lichte oogschaduw of highlighter aan de binnenkant van je ogen. Maak daarna een mooie ‘cat-eye’ met je eyeliner, oftewel: begin ergens halverwege met het aanbrengen van de eyeliner en aan het uiteinde trek je de streep door richting je wenkbrauwen.

#4 Overhangende oogleden

eyeliner ogen 5

Heb jij last van oogleden die iets over je ogen heen hangen? Niets mis mee, alleen je oogleden zul je misschien iets minder zien. Gelukkig zit hier een groot voordeel aan: je kunt namelijk een flinke lijn eyeliner aanbrengen! Maak het extra bont door de eyeliner als het ware tussen je wimperhaartjes aan te brengen. Dat staat bij jou het allermooist!

Lukt het maken van de perfecte wing na het lezen van dit artikel nog steeds niet? En beginnen jouw vingers al te trillen bij de gedachte aan eyeliner? Kijk dit gifje en begin eens opnieuw:

make-up tips

Tags: , , , , , , , , , ,