diy scrub 5

Wil jij een super gladde, schone en zachte huid in een handomdraai? Dan is scrubben de beste optie. Wij geven jou 4 recepten waarmee je helemaal zelf scrubjes kunt maken! Lekker goedkoop en hartstikke biologisch. 

Nu de zomer in aantocht is, gaan we onze benen weer volop scheren en zitten we nogal wat dagen in de zon. Een nadeel dat hierbij komt kijken is dat je huid zo snel droog wordt… Een goede manier om dat te voorkomen is door het eens in de zoveel tijd een goede scrubbeurt te geven. Best handig dus om te weten hoe je die zelf kunt maken.

Daarbij kunnen goede scrubs best wel veel geld kosten. Zonde, want eigenlijk scrubben we onze huid helemaal niet vaak. Eén keer in de week is dan ook meer dan genoeg. Gelukkig zijn onderstaande recepten hartstikke cheap-ass en kan iedereen ze betalen.

Extra leuk: Koop een paar mason jars en maak daar je eigen scrubs in. Staat ook nog ‘ns hartstikke leuk in je badkamer!

#1 Citroenscrub

diy scrub 1

Wat heb je nodig?
– 2 kopjes suiker
– 0,5 kopje kokosolie (olijfolie kan ook)
– 2 eetlepels citroensap

How to? Mix alle ingrediënten bij elkaar en je hebt een superfijne scrub. Is dat alles? Jep, dat is alles. Tip: scrub je huid met dit goedje vóórdat je je benen gaat scheren. Dan heb je achteraf geen last van droge benen.

#2 Aardbeienscrub

diy scrub 2

Wat heb je nodig?
– 1 kopje suiker
– 1 kopje bevroren aardbeien
– Driekwart kopje kokosolie
– 1 theelepel vanille-extract

How to? Doe de bevroren aardbeien in een dicht plastic zakjes. Pak vervolgens een deegroller (of een pan, als je er maar mee kunt stampen), en druk de aardbeien in kleine stukjes.  Doe vervolgens het suiker en de aardbeistukjes in een schaal en voeg de kokosolie en het vanille-extract toe en roer goed door. Klaar is kees!

#3 Vanille lipscrub

diy scrub 3

Last van velletjes op je lippen? Maak deze scrub speciaal voor je lippen!

Wat heb je nodig?
– Kokosolie
– Suiker
– Vanille-extract

We hebben het nu trouwens enkel over normale suiker, maar bij deze variate kan je ook gaan voor bruine suiker! Daarnaast kun je ook pepermunt-extract gebruiken in plaats van vanille.

How to? Doe alles weer bij elkaar en bepaal zelf hoeveel kokosolie je gebruikt. Het ligt eraan wat voor textuur je wilt: ruwe scrub, of wat zachtere. Gebruik ongeveer 2 druppels vanille-extract.

#4 Komkommerscrub

diy scrub 4

Komkommer is hartstikke goed voor je huid en zit vol met antioxidanten. Een goed ingrediënt voor een scrub dus!

Wat heb je nodig?
– Ongeveer 4 plakjes komkommer
– Driekwart kopje suiker
– 2 theelepels kokosolie
– 8 tot 10 druppels pepermunt-extract

How to? Pureer de komkommer en voeg te suiker en de olie toe. Roer goed door totdat de olie is opgenomen en voeg ten slotte het pepermunt-extract toe. Bewaar de scrub het liefst in de koelkast, omdat de komkommer vers moet blijven.

 

Tags: , , , , , , ,