De hydraterende crèmepjes mogen weer terug in het badkamerkastje en de zonnebrandcrème er weer uit! Het heeft even geduurd, maar de eerste echte zomerzon hebben we afgelopen weekend volop gezien. Voordat je het weet is het alweer zomer en dat betekent dat je weer volop in je bikini kunt zonnen op het strand. Belangrijk is wel dat onze huid in goede conditie is voordat de zomer begint. We willen toch allemaal de perfecte sunkissed skin? Lees snel verder, want met deze tips krijg jij je huid helemaal summer ready! 

De zomer is fantastisch: ein-de-lijk weer jurkjes en slippers dragen en oneindig veel dagjes op het strand en het terras. Uiteraard wil je er wel goed uitzien in dat leuke zomerjurkje, maar gelukkig is dat niet veel werk! Je hoeft enkel een beetje voorbereidingen te treffen, want: een goede voorbereiding is het halve werk.

Met deze beauty tips heb jij je huid binnen no time in topconditie voor de zomer! Don’t worry: deze treatments betreffen geen aanpassing van de eet- en sportschema!

#1 Scrubben!

Stap één van je huid zomerklaar maken is misschien een goede scheerbeurt. Een nadeel dat daarbij komt kijken is wel dat je huid nogal droog wordt. Een goede manier om dit te voorkomen is door te scrubben. Hiermee haal je namelijk overbodige dode huidcellen weg, en dat is nodig, want een te veel aan dode huidcellen maakt je huid droog, vaal en dof. Een goede scrubbeurt zorgt voor een betere doorbloeding, waardoor je ook nog eens mooier bruin wordt. Mits je je goed insmeert natuurlijk!

#2 Insmeren maar!

Door al dat scheren en zonnen raken je benen uitgedroogd. In de zomer is het dus hartstikke belangrijk om je huid goed in te smeren en nee, niet alleen met zonnebrandcrème, maar ook met een goede lotion. Ga voor een verstevigende bodylotion of kies voor een Body Oil, zodat je huid mooi gaat stralen! En een olie zorgt er natuurlijk voor dat je bruine teint langer blijft zitten.

#3 Zelfbruiner

Je huid heeft al super lang geen zon gezien, dus het kan zijn dat jouw benen nog melkfleswit zijn. Je kunt natuurlijk uitgebreid gaan zonnen, maar er gaat wel wat tijd overheen voordat je echt bruin bent. Gelukkig bestaan er ook zelfbruiners in alle soorten en maten. De bekendste zijn wel de zelfbruiners die je dagelijks moet insmeren en waarvan je geleidelijk bruiner wordt. Tip: onthaar en scrub je huid eerst, zodat je het optimale resultaat bereikt! Oh, en test zelfbruiner altijd op een klein stukje huid, zodat je zeker weet dat de kleur mooi is.

#4 Voeten verzorgen

En dan hebben we misschien wel het belangrijkste punt: je voeten! Ze krijgen het in de zomer vaak zwaar te verduren met slechte zooltjes, pijnlijke pumps en schurende slippers, dus ze mogen wel wat extra aandacht krijgen. Neem een voetenbad en verwijder eelt met een eeltrasp. Smeer ten slotte je voeten in met vaseline of speciale voetencrème. Mooi kleurtje op je nagels en klaar is kees!

Tags: , , , , , , , , ,