Prada FW 2012 2013 - by Steven Meisel

Prada FW 2012 2013 - by Steven Meisel

Dip dye, ombre en chalking zijn de haartrends van 2012! Klinken de termen je nog niet bekend in de oren? Geen nood, we praten je snel even bij. Vorig jaar signaleerden we op de catwalk al de Think Pink haartrend, waarbij de haarpunten als het ware in de roze verfpot gedoopt waren. Deze dip dye haartrend was ook afgelopen februari bij Prada op de catwalk te zien en ook in hun campagne zijn de modellen voorzien van opvallende gekleurde haarpunten.

Dip Dye, Ombre en Chalking Haartrends
De Ombre haartrend is vergelijkbaar met dip dye, alleen dan is het haar geleidelijker gekleurd. Donker bovenop, met naar beneden toe lichtere haarpunten. Een trend die we vooral veel bij celebrities zien. Deze look kun je eigenlijk alleen bij de kapper laten doen.

Chalking daarentegen is een haartrend die momenteel enorm in opkomst is, dankzij de vele Youtube filmpjes waarin het ‘krijten van het haar’ uitgelegd wordt. Met een simpel pak pastelkrijtjes creëer je in no time een prachtig dip dye effect in je haar. En ben je het zat, dan was je het heel eenvoudig weer uit. Wel even oppassen met heel witblond haar!

Wij vonden op Youtube dit filmpje van Kandee, waarin ze stap voor stap uitlegt hoe je zelf thuis je haar kunt ‘Chalken’:

Lees ook:
Zomerkapsels en Haartrends van Sally Brooks: Simple Summer Ponytail
Zomerkapsels en Haartrends van Sally Brooks - Vanilla Ice Cream Bob
Zomerkapsels en Haartrends van Sally Brooks - 5-Minute Summer Braid
Voorjaar Haartrends en Kapsels rechtstreeks van de Catwalk

Tags: , , , , , , , ,