Make-up Trends Herfst Winter 2012 2013 @ Karen Walker - make-up by Jenna Menard

Make-up Trends Herfst Winter 2012 2013 @ Karen Walker - make-up by Jenna Menard

Als je wilt weten wat de Make-up Trends Herfst Winter 2012 2013 zijn, dan kijk je naar wat er tijdens de Fashion Weeks op de catwalk is getoond. Jenna Menard, Global Colour Artis voor Clinique, ontwikkelde tijdens New York Fashion Week de make-up look voor Karen Walker. De uit New Zeeland afkomstige ontwerpster gaf in haar herfst winter collectie 2012 een nieuwe invulling aan enkele bijzondere periodes uit de modegeschiedenis, zoals het Edwardiaans tijdperk gecombineerd met enkele herinneringen aan de jaren zestig. Jenna Menard maakte de look compleet met een krachtige, zelfverzekerde, vrouwelijke make-up, waarbij strak omlijnde ogen, volle wimpers en natuurlijke volle lippen centraal staan.

De ogen worden echte blikvangers door gebruik van een dun lijntje eyeliner en krijgen extra scherpte door krachtige, diepe wenkbrauwen. Een vrouwelijke touch wordt verkregen door een licht-matte teint en oogleden in melkachtige tinten, volle wimpers en natuurlijke, zachtgekleurde lippen.

Jenna deelt een aantal make-up tips met ons die deze look haar eigenzinnige karakter geven:

Zorg dat je met de eyeliner een rechte lijn trekt, niet langer dan de wimperlijn en zonder winged tip. Dit eenvoudige lijntje straalt iets moderns en unieks uit. Om meer scherpte te geven, ga je met een kohl potlood langs de bovenste wimperlijn om blootliggende delen te bedekken daar waar de vloeibare eyeliner niet kan komen. Meerdere laagjes mascara (High Impact Extreme Volume Mascara in de kleur Black) geven de wimpers extreem veel volume en komen ze ten opzichte van de eyeliner duidelijk naar voren. Tegen de achtergrond van de melkachtige tinten van de oogschaduw springen ze er echt uit. De mascara biedt tegenwicht tegen de krachtige eyeliner en zorgt voor een wat zachtere, typisch vrouwelijke touch.

De wenkbrauwen zijn opvallend vol en geaccentueerd. Jenna gebruikt hiervoor Superfine Liner for Brows. Kies een iets donkerdere teint dan je natuurlijke kleur en besteed vooral aandacht aan de minder volle plekken.

Een echte insidertip om de jukbeenderen te modelleren: een bronskleurige oogschaduw versterkt de illusie van structuur. Breng de oogschaduw (dezelfde als die voor de plooi van de oogleden) net onder het jukbeen aan om het gezicht te modelleren. Door voor de contouren van ogen en wangen dezelfde kleur te gebruiken ziet de make-up er als geheel natuurlijker uit.

Tot slot geeft een nude tint op de lippen (Clinique Chubby Stick in de kleur Heaping Hazelnut) een mooi contrast met de geprononceerde wenkbrauwboog, de strakke eyelinerlijnen en de schaduwtinten op het gezicht en wordt een natuurlijke, vrouwelijke look behouden.

Meer Make-up Trends Herfst Winter 2012 2013 bekijken? Ga dan ook naar:

Make-up Looks Herfst 2012: Inglot gaat voor kleur en passie
Make-up Looks voor Najaar 2012: Marilyn Monroe by MAC
Make-up Inspiratie: SS13 Catwalk looks van Estee Lauder
Make-up Trends Najaar 2012: Eyeliner Statements + Looks en Tips
Make-up Collectie Herfst 2012 – Pure verleiding bij Guerlain
Make-up Trends Herfst Winter 2012 2013 – Metallic Glam bij Babor
Make-up Trends Najaar 2012: Estee Lauder Violet Underground
Make-up Look Herfst Winter 2012 2013 - Collistar Milano
Make-up Trends Najaar 2012: GOSH Herfst Look
Make-up Trends Najaar 2012: Dior Golden Jungle AW12
Make-up Trends Najaar 2012 - Matte Lippen bij Burberry Beauty
Make-up Trends Herfst 2012 - Chanel Les Essentiels Video
Make up Look Herfst 2012 - PUPA China Doll

Tags: , , , , , , ,