beauty bloggers

Het barst al jaren van de getalenteerde bloggers en vloggers in de beautyscene. Waar het vroeger meisjes waren die een webcam-videootje maakte met een instructie voor de perfecte eyeliner, worden er nu professionele tutorial clips gemaakt om jou de fijne kneepjes van het vak te leren. Wij zetten voor je op een rij wie van deze beautybloggers je nu écht moet volgen.

Vaak kijken we onze ogen uit van de prachtige beautylooks die deze meiden weten te creëren. Stiekem zijn we een beetje jaloers, maar we moeten zeggen: we zijn een stuk handiger geworden in make-uppen. En dat allemaal door die duizenden tutorials op YouTube. Inderdaad: het zijn er (veel meer dan) duizenden, dus om door de bomen het bos nog te zien, zetten wij de leukste beautybloggers voor je op een rij.

#1 Beautygloss

De van oorsprong Russische Mascha Feoktistova was één van de eerste grote voorbeelden van Nederlandse jonge meisjes. Ze behoorde dan ook tot de allereerste lichting YouTubers en mag natuurlijk niet ontbreken in ons overzicht. Ze is de grootste beautyblogger van Nederland en heeft inmiddels haar eigen wimperlijn en heeft ze een visagie-opleiding gevolgd.

#2 Nikkietutorials Nog zo’n Nederlands – Brabants, om precies te zijn – talentje (inmiddels meer internationaal) die ongelooflijk vette make-up tutorials op YouTube plaatst. Ze kreeg haar bekendheid voornamelijk van de video ‘The power of make-up’, die iedereen versteld deed staan. De visagiste haalt veel inspiratie uit de looks van celebrities, maar heeft ook super leuke tutorials gebaseerd op Snapchatfilters die zeker de moeite waard zijn om eens te bekijken!

#3 Michellephan Maar natuurlijk is er ook veel talent in Amerika, net als beautyblogster Michelle Pahn. Haar YouTube-account heeft meer dan 8 miljoen abonnees, 1.1 biljoen views en 385 geüploade videos. Niet zo gek dat ze al meerdere Teen Choice Awards in de wacht heeft gesleept voor ‘Web Star van het jaar’. Haar cv is ook niet niks: ze is woordvoerder van Lancôme en heeft haar eigen make-uplijn ‘Em‘ opgericht in samenwerking met L’Oreal. Haar video’s zijn trouwens een genot om naar te kijken en prachtig gemonteerd. Het is net alsof je naar een beauty-film aan het kijken bent.

#4 Luxury Hair Kijk jij liever naar tutorials over kapsels dan make-up? Dan zit je bij Luxury Hair helemaal goed! Werkelijk waar alles wat met haar te maken heeft wordt door de bloggerzusjes behandeld. Haar tutorials, tips & tricks, inspiratie, product reviews en nog veel meer! Goed, nu is het haar van deze zusje zó perfect dat de meeste kapsels die ze maken waarschijnlijk niet lukken bij ons dunne, futloze haar, maar goed: het is wel goed voor de inspiratie ;).

https://www.youtube.com/watch?v=3sIUhttIhRI  

#5 Miss Lipgloss Deze Zwolse dame heeft een lifestyle- en beautyblog waar wij maar al te graag iedere dag even doorheen scrollen. Erg leuk is dat ze erg veel betaalbare producten reviewt, zodat je ze ook daadwerkelijk kunt kopen met je studentenloontje! Ze doet video’s, maar heeft ook een vlotte pen dus haar blogs zijn ook read-worthy!

Tags: , , , , , , , , ,