WENKBRAUW TRANSPLANTATIE

WENKBRAUW TRANSPLANTATIE

De nieuwste trend op het gebied van cosmetische ingrepen is de wenkbrauwtransplantatie. Niet alleen in de Verenigde Staten ondergaan steeds meer mensen deze ingreep, ook in andere landen wordt de wenkbrauwtransplantatie steeds populairder. De techniek die hierbij wordt toegepast, wordt al langer gebruikt in de medische wereld, vooral bij brandwonden, ongevallen of na haarverlies ten gevolge van chemotherapie.

De wenkbrauwtransplantatie wordt gebruikt om afwijkingen aan de wenkbrauwen te laten corrigeren, maar ook om simpelweg mooie, volle wenkbrauwen te krijgen. Ontbrekende of afwijkende wenkbrauwen kunnen worden veroorzaakt door littekens, ongevallen, brandwonden of medische oorzaken, maar ook zeker door teveel epileren. Vooral bij vrouwen na hun dertigste groeien wenkbrauwen minder snel aan en moet je voorzichtig zijn met epileren.
De wenkbrauwtransplantatie wordt gedaan onder plaatselijke verdoving, waarbij de chirurg haartjes uit de hoofdhuid haalt en deze ter hoogte van de wenkbrauwen terugplaatst. De haren worden aan de achterkant van het hoofd weggehaald en in één haarzakje verdeeld. Die worden vervolgens één voor één in de wenkbrauw geïmplanteerd. De chirurg zorgt ervoor dat de haren onder juiste hoek en in de juiste groeirichting worden geplaatst. Onregelmatige of kale wenkbrauwen kunnen zo tot natuurlijk uitziende wenkbrauwen worden omgevormd.
Ongeveer 90 procent van de getransplanteerde haren slaat aan en zorgt zo voor een volle wenkbrauw. De ingreep is vrijwel zonder complicaties. Er treedt nauwelijks bloeding op, er is geen zichtbare littekenvorming en het resultaat oogt bijzonder natuurlijk. De meest voorkomende bijwerking van deze operatie is jeuk achteraf en de kans op infecties door het krabben. Om de kans op infectie zo klein mogelijk te maken, wordt het dragen van een bril in de groeiperiode afgeraden.

Voor degenen onder ons die niet gezegend zijn met volle wenkbrauwen, of vroeger te fanatiek het epileerpincet hebben gehanteerd, is er dus nog hoop op mooie gevormde volle wenkbrauwen. De prijzen die klinieken voor deze ingreep berekenen, verschillen overigens nogal, maar houd wel rekening met bedragen tussen de 2.500 en 4.000 euro.