webshop shaydes

Vandaag is in Nederland voor het eerst een make-up webshop opgericht die make-up aanbiedt voor vrouwen met een getinte huid. In Amerika en Engeland was dat allang gebruikelijk, maar in Nederland klaarblijkelijk nog niet. Daar komt nu verandering in!

Bron: ANP

De van oorsprong Jamaicaanse Karen Chapman zorgt met haar webshop Shaydes.nl voor een primeur in Nederland. In Nederland wonen ruim 330.000 vrouwen met een donkere huid en Chapman vond het broodnodig dat ook die vrouwen aan de juiste make-up kunnen komen. Voorheen was dit namelijk een stuk lastiger, omdat er in Nederland geen enkele webshop bestond met dit aanbod. “Dat is een gemis,” vindt Chapman. “Een donkere huid heeft een heel andere ondertoon, waardoor make-up vaak te rood of te geel uitvalt. Speciale make-up voor die doelgroep is maar zeer beperkt verkrijgbaar. Daarom ben ik deze webshop begonnen,” aldus Chapman.

Shaydes Magazine

Naast een webshop, heeft Karen Chapman ook een magazine opgericht voor donkere vrouwen. Buitenlandse online magazines waren er genoeg, maar gek genoeg ontbrak een Nederlandse versie. “Het is een lifestyle magazine geworden met interviews en verhalen over fashion, events, beauty tips en tips over haar. Het eerste nummer heeft als thema African beauty,” vertelt ze. Ook wil Chapman dieper duiken in de fashion en beauty industrie, want volgens haar wordt er in deze scene ‘minder aandacht besteed aan donkere vrouwen’.”Daar wil ik verandering in brengen. Daarom gaan wij in elke editie black owned businesses in de schijnwerpers zetten,” aldus Chapman.

Het Shaydes Magazine heeft zes edities per jaar en ik te koop op de website. Inmiddels is de webshop ook geopend en kun je make-up, maar ook tassen, t-shirts en accessoires shoppen die perfect passen bij een getint huidje.

Tags: , , , , ,