Pukkeltjes, rode vlekjes of kleine rimpeltjes, daar zit niemand op te wachten! Gelukkig hebben we daar foundation voor, want foundation is bedoeld om je huid te egaliseren zodat je een mooie basis hebt voor je make-up. Maar hoe breng je dit goedje nu eigenlijk perfect aan zonder dat het er ‘gemake-upt’ uitziet?

Huidtype
Er zijn talloze soorten foundations op de markt. Dit komt omdat er heel veel verschillende huidtypes en –kleuren zijn die allemaal een passende foundation nodig hebben. Je begint bij een geschikte foundation te zoeken bij je huid. Heb je een vette huid, kun je beter een matterende foundation nemen om het glimmen tegen te gaan. Een hydraterende is meer geschikt voor de drogere huid.

Kleur
Naast de ‘soort’ foundation is de kleur ook heel belangrijk. Kies een kleur die overeenkomt met je huidskleur en test deze op je kaaklijn, hals of kin. Houd er rekening mee dat de kleur in een potje donkerder lijkt dan hij daadwerkelijk is wanneer je hem uitsmeert. Vergelijk de kleur ook met je huid bij daglicht, want de winkel verlichting kan het er heel anders uit doen zien. Wanneer de foundation samensmelt met de kleur van je huid, heb je de juiste te pakken. Test het dus altijd eerst uit, want anders heb je een grote kans op een miskoop!

Aanbrengen
Het is heel belangrijk om je huid goed te reinigen en te hydrateren met een verzorgende crème voor je de foundation aanbrengt. Hierdoor ziet je foundation er natuurlijker uit en blijft deze ook langer mooi. Camoufleer alle oneffenheden en eventuele kringen onder je ogen met een concealer of een camouflage stick. Neem hiervoor liever een toon lichter dan je huid dan een donkere. Breng de foundation aan met je vingers of met een licht vochtig make-up sponsje. Een droge spons absorbeert namelijk de foundation en werkt stroef en daardoor krijg je geen egale dekking. Werk vanaf het midden van je gezicht naar buiten voor het mooiste resultaat. Let erop dat je de foundation op de kaaklijn goed uitsmeert, want dit is een plek waar je het heel snel ziet als de make-up zich ophoopt. Smeer het ook goed uit bij je haargrens, rond je wenkbrauwen en rond je lippen.

Finishing touch
Als laatste breng je over de foundation een dunne laag transparante poeder aan om eventuele oneffenheden weg te werken. Dit werkt teven fixerend zodat je make-up langer houdt. Gebruik op wangen en jukbeenderen een warme kleur blush om je gezicht optisch smaller te maken en om je gezicht een gezonde teint te geven.

Natuurlijk is het in het begin even oefenen, maar met dit stappenplan moet het zeker lukken!

Lees ook:
Beauty tips & tricks voor het voorjaar van Thijs Willekes
Beauty Tip & Tricks voor perfecte wenkbrauwen
Beauty Tip tegen een rode huid en vlekken
Terrasproof Make-up Tips
Beauty Tips voor bruin zonder zon
Beauty Tip: At Home Facial
Beauty Tips voor je haar
Beauty Tips: Mooi verzorgde zomervoeten
Nagellak Beauty Tips & Tricks