Help een kater

BOINK BOINK! AUW, je hoofd bonkt een eind weg. Ja hoor, het was zo gezellig gisteravond maar waarom toch altijd die hoofdpijn? Ken je het gezegde niet: de kater, die komt inderdaad later. Maar als-ie de volgende ochtend dan om de hoek komt kijken, ben je alles behalve blij…
Je hebt zin in een lekker gebakken eitje met spek en je kunt wel 6 liter vocht op. Herkenbaar?

Nadat je een avondje flink hebt lopen tanken, zul je de volgende ochtend de boete moeten betalen, YEP die gemene kater. Wij geven je wat praktische tips om te overleven op zo’n dag. Yes, letterlijk overleven. Want zo voel je je… we weten het! We’ve been there.

1. Zorg voor voldoende vocht
Je wilt het liefst de hele koelkast met sap of fris leegdrinken. De kraan is je grote vriend. Je doet er goed aan om veel vocht te drinken! Vooral water helpt het beste. Sommige zweren bij een glas melk, andere houden dit niet eens binnen. Zolang je maar veel drinkt.

2. Maak een lekker maaltje, het liefst gezond
We weten dat je nu niet zit te wachten op een ‘healthy salad met veel groen en gezonde ingrediënten’. Maar probeer wel iets makkelijks en tóch gezond te maken. Denk aan gezonde vetten zoals avocado of zalm. Je kunt ook een eitje koken in plaats van bakken.
Een eigen gemaakt soepje doet ook wonderen! Een heerlijk recept is: broccoli soep met gerookte zalmsnippers. (kook de broccoli, pureer dit, bouillon erbij en als laatste crème fresh & gerookte zalmsnippers.. smullen maar!)
EN BLIJF WEG BIJ VAN DIE BIG MAC ;)

Gezond soepje helpt tegen de kater

3.Paracetamol
Een paracetamol helpt zeker tegen de hoofdpijn. Groot glas water erbij en hupakee voor je het weet zit je weer aan een wijntje ;).

4. Een wijntje voor de dorst
Over wijn gesproken.
Ze zeggen dat een wijntje of biertje heel goed helpt tegen je kater. Je moet er zeker niet aandenken maar om over de kater te komen kan dit een goed redmiddel zijn. Pas wel op dat je niet doorslaat. Anders kom je nooit van die kater af en kun je de volgende dag weer opnieuw beginnen om van je kater af te komen.

5.Slapen
Ga gewoon lekker veel slapen. Rust doet je lichaam goed en die rust heb je waarschijnlijk weinig gehad, die nacht daarvoor.
Een schoonheidsslaapje of powernap geeft je energie en zal de wallen wat minder doen lijken.

Tags: , , , , ,