styling hacks

We volgen allemaal graag de laatste modetrends en dromen stiekem over een dure designertas en een enorme inloopkast. Maar eigenlijk is dat allemaal niet nodig, want stijl is niet iets wat je kunt kopen. Natuurlijk zien modellen en designers er altijd op en top uit, maar dat ligt niet per se aan hun dikke portemonnee. Het ligt aan de manier waarop zij hun look samenstellen. En jij kunt dat gewoon nadoen, kijk maar!

Foto’s: Pinterest

Het gaat allemaal om de styling…En styling is gratis. Natuurlijk helpen een paar on-trend fashion items daar wel bij, maar je hoeft écht niet een modepopje te zijn om jouw outfits te rocken. Sommige meiden hebben gewoon die modebewuste flow om zich heen hangen waar je stik jaloers op wordt. Laten we maar meteen uit de wereld helpen: deze meiden zijn geen superhelden en hoeven niet rijk te zijn, maar hebben gewoon bepaalde handige styling trucjes.

Wij geven je die 4 styling tips waarmee jij jouw look gratis en in een handomdraai een upgrade geeft. Deze trucjes zijn trouwens volledig all-season proof en zullen iedere keer weer werken. Oók over 10 jaar (denken we).

#1 Oprollen!

Stiekem  zijn lange mouwen ervoor om opgerold te worden. Een blouse met lange mouwen kan vrij stijfjes ogen, maar wanneer je de mouwen oprolt krijg je meteen en nonchalante, ‘effortless’ look. Hetzelfde geldt voor de broekspijpen. Rol ze op zodat je een beetje enkel ziet en je schoenen mooi uitkomen. Rol ze vooral niet naar binnen met het idee dat niemand dan ziet dat je ze hebt opgerold. Men ziet dat wél en nee; het ziet er meestal niet erg fashionable uit.

styling hacks 1

#2 Draag je blouse met een knoop

Heb je een oversized blouse of shirt in de kast, maar laat dat item jouw taille niet mooi zien? De makkelijkste manier om daar verandering in te brengen is door een knoop te leggen aan de voorkant van je shirt of blouse. Het geeft een creatieve, speelse touch aan je outfit.

#3 Tuck it

Een handig trucje is door je shirt of blouse ‘half’ in je broek te stoppen. In plaats van je hele shirt in je broek te stoppen, laat je ‘m er aan de achterkant in zitten. Vooraan laat je er nonchalant een stukje uithangen.

styling hacks 2

#4 Riempjes

Een goede manier om je style naar een nieuw level te tillen is door een dun riempje te gebruiken om je taille te benadrukken of je jeans een extraatje te geven. Zelfs de meest casual outfits kunnen erg classy worden door een simpel riempje!

Tags: , , , , , ,