Are You Swedish? brengt Carin Wester naar Nederland

Are You Swedish? brengt Carin Wester naar Nederland

Vaste bezoekers van MIX It Up kennen Are You Swedish? ondertussen wel. Heb je net als deze Sales & PR agency een voorliefde voor mooie Zweedse Modemerken, dan heb je ook vast wel eens gehoord van Carin Wester, een van de meest succesvolle Zweedse modelabels van dit moment. Maar we snappen dat je niet alles bij kunt houden, dus voor wie deze naam nog niks zegt, even een korte introductie:

Carin Wester studeerde in 1998 af aan de Beckman’s School of Design en begon kort daarna haar carrière als ontwerper bij Paul & Friends. Acht seizoenen lang was ze verantwoordelijk voor de creaties in de vrouwenlijn, tot ze haar eigen label Carin Wester begon in 2003.
Vrijwel meteen nadat Carin Wester werd gelanceerd, werd ze genomineerd voor de Nöjesguidens fashion award 2004. Datzelfde jaar ontving ze de prijs als Newcomer of the Year bij ELLE en werd ze een jaar later genomineerd als The Designer of the Year door ELLE én als Entrepeneur of the Year 2008 door Ernst & Young. In 2009 werd haar merk in een klap op de kaart gezet door de prestigieuze titel ‘Guldknappen’ een prijs die ze toegekend kreeg door het Zweedse magazine Damernas Värld.

Op dit moment wordt Carin Wester in de Benelux al verkocht in vooraanstaande modewinkels zoals Nummer Negen en 290 Square Meters in Amsterdam en hangen de creaties in Hunting and Collecting in Brussel.

Ook de pers en met name bloggers zijn gek op het merk. Zo was het Carin Wester bomberjack van vorig seizoen in no tijd uitverkocht nadat het op verschillende internationale blogs was gespot.

Nieuwsgierig geworden naar dit hippe modelabel? Bekijk dan de video hieronder met een impressie van de Carin Wester SS 2013 fashionshow tijdens de Mercedes Benz Fashion Week Stockholm:

Kijk voor meer informatie op Areyouswedish.com.

Lees meer Fashion Nieuws:

Nieuw Vintage-Inspired Modelabel: Bannou by Faranak
Nieuwe shoe candy uit Nederland: L’enfant Terrible
Kekke sneakers van Marimekko voor Converse

Tags: , , , , ,