bruidsjurken

We hadden nooit gedacht dan Zeeman een trendsetter zou zijn op het gebied van mode (sorry, Zeeman), maar het tegendeel is bewezen! Op 9 februari kwam de Zeemanbruidsjurk uit en hij was binnen een dag uitverkocht. Inmiddels hebben de collecties van H&M en ASOS ook goedkope bruidsjurken toegevoegd. Wat is dat toch, met die cheap ass bruidsjurkjes?

Het was 9 februari toen Zeemaan onderstaande bruidsjurk voor 29,95 euro aan haar collectie toevoegde:

De jurk was binnen een paar uur verkocht en was nérgens meer te verkrijgen. Het was een eenmalige actie, want er waren vijftienhonderd van de jurken gemaakt. Is misschien maar goed ook, want anders trouwde heel Nederland straks in de Zeemanjurk, en dat zou misschien ietwat zonde zijn. ;)

Inmiddels hebben andere kledingmerken volop ingespeeld op het succes van Zeeman. Overigens zijn ze niet meer zó goedkoop en liggen de meeste rond de €200. Maar goed, het is wel een hele uitkomst voor de brides-to-be die strompelend designer bruidszaken afstruinen en geen rib uit hun lijf willen kwijtraken :’).

Je hoort het goed: een bruidsjurk kun je gewoon online shoppen! Even strijken en klaar is kees. Romantisch is het niet écht, maar goedkoop is het wél.

De trouwjurken van H&M

H&M komt met drie duurzame bruidsjurken, dus voor de bewuste brides: dit is jullie kans! De collectie bestaat uit materialen als biologisch zijde, biologisch hennep, gerecycled linnen en mixen met Tencel. Uiteraard komt de collectie – net als die van de Zeemaan – in een zeer gelimiteerde oplage, dus je moet er snel bij zijn! Ze staan vanaf 7 april online! En wij kunnen wel vast voorspellen wat er gaat gebeuren: die jurken worden als warme broodjes verkocht en zijn straks uitverkocht binnen een dag!

De prijzen van de Conscious Exclusive-bruidsjurken variëren van 199 tot 499 euro. Oh, en het zijn wel hele kunstwerken en van traditionele bruidsjurken is weinig sprake. Er zijn uitbundige versieringen gebruikt (die geïnspireerd zijn op art deco sieraden) die resulteren in een veelzijdige stijl. Deze jurken zijn dus zéker niet voor muurbloempjes. Ach, en wie is er eigenlijk een muurbloempje met haar bruiloft? You must steal the show!

Het zijn in totaal drie creaties, die vanaf 7 april enkel online zijn te verkrijgen:

 

Leuk detail: wij hebben hét gezicht van de collectie: parisienne Julia Restoin-Roitfeld al gespot op de cocktailavond, aansluitend op de presentatie van de jurken. Uiteraard was ze gehuld in één van de drie jurken (naar ons idee de mooiste van de drie):

#aboutlastnight trying to pretend I am not shy at all…!!! Thanks for having me @HM #hmconsciousexclusive #proudambassador

Een foto die is geplaatst door Julia Restoin Roitfeld (@juliarestoinroitfeld) op

Bruidsjurken van ASOS

Bij webshop ASOS hebben ze wat meer traditionele bruidsjurken. En niet één of twee: nee ze hebben een heel uitgebreide bruidscollectie! En we moeten zeggen: wij zouden erin trouwen. Echt waar:

Image 1 of TFNC Bridal Maxi Dress with EmbellishmentImage 1 of Chi Chi London Petite Bridal Mini Dress

Bovenstaande bruidsjurken liggen rond de €100! Zo zie je er fabulous uit op je wedding én hoef je niet zo diep in de buidel te tasten. De duurste jurk kost zo’n  driehonderd euro en voor zo’n € 550,- heb je een complete look, inclusief schoenen en accessoires.

Tags: , , , , , , , ,