fashion festival

Je hoeft niet naar New York, Milaan of Parijs voor de Fashion Weeks om de mooiste modeshows te zien, want in eigen land hebben we een fantastisch modefestival! Hier moet je absoluut heen als je een fan bent van mode(shows), exposities, cultuur en diversiteit. Het Fashionclash Festival in Maastricht start op 30 juni dit jaar, dus houd die dagen maar vast vrij! 

Wij kunnen niet wachten op de achtste editie van dit prachtige festival! Van 30 juni tot en met 3 juli kunnen we weer genieten van dit cultuurfestival, waarbij mode centraal staat. En dat in een prachtige stad als Maastricht!

Het thema: Heritage

Dit jaar is het thema ‘Heritage’, oftewel erfgoed. Het nieuwe thema is ‘een ode aan de schoonheid van culturele diversiteit,’ zegt de organisatie. Mode is ook aan een voortdurende verandering onderhevig, waarbij het verleden als een oneindige inspiratiebron wordt gebruikt. Vervolgens wordt dat weer gebruikt om te speculeren over de toekomst. Benieuwd welke rol het erfgoed/het verleden speelt in de mode in deze snel veranderende wereld? Dan moet je op 30 juni zeker weten in Maastricht zijn.

Volgens de organisatie verbindt het thema het festival inhoudelijk als een rode draad, maar zijn er wel een aantal onderdelen vrijgesteld van het thema, zoals de modeshows en de designer market.

In het kader van het thema zijn er speciale projecten ingewijd zoals Let’s (ad)dress the People!, een project van Fashionclash en Tout Maastricht waarin mode- en textielkunst, volkscultuur, ambacht, handwerk, immateriële en materiële erfgoed samenkomen.

Over Fashionclash

Fashionclash is een internationaal fashion platform met een focus op de nieuwe generatie ontwerpers & kunstenaars. Hoofddoel van Fashionclash is om talent, disciplines en culturen met elkaar te verbinden en door een breed publiek te bereiken met de kunst van de mode. Het festival geeft nieuwe ontwerpers en kunstenaars de kans om hun werk te laten zien. De getoonde werken hebben een duidelijk verband met mode, in de vorm van textiel, fotografie, video en sieraden.

Het festival bestaat uit modeshows (obviously), exposities, optredens, fashion talks, een designer market, een awarduitreiking en de MAFAD-afstudeershow en expositie. Meer dan 150 ontwerpers en kunstenaars komen hun talenten laten zien op het festival.

Een groot deel van het evenement is gratis toegankelijk, maar voor de modeshows zijn kaarten te koop.

Om je even een indruk te geven van dit fantastische evenement: hierbij de video van Fashionclash 2015. Bekende gezichten als Mari van de Ven (Nederlands bekendste make-up artist en haarstylist) en model Kim Feenstra komen voorbij.

Adres:

SAM decorfabriek, 5 minuten lopen vanaf het Centraal Station Maastricht.
Meerssenerweg 215, Maastricht

Tags: , , , , , , , , ,