chanel 2

Een chanel-tas: de droom van ieder modemeisje. Vooral het klassieke 2.55 model is favoriet bij velen fashion lovers. Benieuwd hoe deze classic wordt gemaakt? Wij zochten het voor je op, mét een beetje geschiedenisles over dit pareltje natuurlijk. ;)

Het klassieke 2.55 model: waarschijnlijk één van de belangrijkste accessoires in de geschiedenis van fashion. Je herkent de tas – behalve aan het Chanel-log- aan het ruitjespatroon in het leer en de dubbele flap aan de voorkant. Coco Chanel gaf de tas ook een geheim vakje, waar ze haar liefdesbrieven in bewaarde. In de binnenkant zitten nog drie vakjes, waarin je spullen als een lippenstift of mascara kwijt kan.

De tas werd ontworpen in februari 1955 (waar de naam naar is vernoemd: 2.55), toen ze voor het eerst een tas maakte die vrouwen op hun schouder konden dragen. Dit was een primeur: voor het eerst was het acceptabel voor vrouwen met een aanzienlijk hoge status om een tas op hun schouders te dragen. Sindsdien is deze tas niet weg te denken uit het modebeeld en behoort hij nog steeds tot één van de meest gewilde it-bags ter wereld.

chanel 1

Je bent vast benieuwd naar hoeveel deze tas kost. Eerlijk: vrij veel. De prijs stijgt ieder jaar, want Chanel doet niet aan kortingen, maar juist aan prijsstijgingen. In ieder geval liggen ze rond de drieduizend euro.

Waarom de Chanel-tas zo duur is? Ten eerste omdat het natuurlijk een classic is en al-tijd on-trend zal blijven. Ten tweede heeft het waarschijnlijk te maken met de productietijd. Wij kwamen er namelijk achter dat het zo’n 18 uur duurt om een Chanel-tas te maken!

Hoe wordt de tas gemaakt?

Een tijdje geleden publiceerde Chanel een kijkje in de keuken. Het Franse modehuis laat namelijk zien hoe vanuit een lapje leer de beroemde Chanel tas wordt gemaakt. Check deze fotoserie (bron: Style Republic Magazine):

chanel tas foto's

 

Tags: , , , , , , ,