Yes, het is bijna zomer en dat vraagt om een grote schoonmaak. Laarzen worden ingeruild voor teenslippers, coltruien voor off shoulder tops en sjaals voor zonnebrillen. Niet de meest comfortabele items, dat moeten we toegeven. Geen zorgen, alles is comfortabeler te maken. Met deze fashion hacks kom jij de zomer wel door!

#1 Zonnebril glijdt van je neus

mid-length blonde bob with oxblood coloured lipstick:

Zodra de zon schijnt mogen we ein-de-lijk weer die zonnebril uit z’n hoesje halen. Eén nadeel: die verrekte zonnebril zakt altijd van je neus af. Nadat je ‘m tienduizend keer terug op je neus hebt geduwd, is het wel klaar met de pret. Geen zorgen, wij hebben een tip die je leven gaat veranderen.

Fashion hack 1: Koop oogschaduwprimer (bij de drogist) en smeer dat op de brug van je neus. Op die manier houd je dat gedeelte van je huid goed droog en dus ruw. Zo glijdt je zonnebril minder snel van je neus af.

#2 Bra straps struggle

Mouwen zijn weg, je oksels mogen weer gezien worden en in een bikini naar de supermarkt lijkt ineens weer te kunnen. En dan heb je nog die backless tops en jurken: je ziet ze overal. Hoewel deze items écht fantastisch zijn en vooral heel vrouwelijk, kun je ze verpesten met een lelijke bh die op je rug zichtbaar is. Geen zorgen, wij hebben de oplossing.

Fashion hack 2: Knip de zijkanten van een oude bh kapot en naai ze met de hand in de voorkant van de jurk of top. Op die manier heb je een jurk én top in één. Kies wel een oude bh. ;)

#3 Off-shoulder top op z’n plek houden

De off-shoulder top is helemaal hip. Deze zomer mag die dan ook niet ontbreken in jouw garderobe. Durf jij het nog niet aan omdat je bang bent dat de mouwtjes van je schouders zakken? Met deze fashion hack kun jij, zonder je zorgen te maken over je outfit, genieten van jouw zomer!

Fashion hack 3: Gebruik een haarelastiekje waaraan je 2 veiligheidsspeldjes vastmaakt. Zet die speldjes vast in je off-shoulder top, als het ware onder je oksel. Doe dit aan beide kanten en je topje kan niet meer omhoog kruipen!

summer beauty hack 1 summer beauty hack 2

#4 Anti-blaren

In de zomer dragen we weer veel hakken, sandaaltjes en slippers. Naast dat ze zomers en super cute zijn, is er nog een dingetje die ze met elkaar gemeen hebben: ze zorgen voor blaren. Daarbij krijg je door de hitte ook nog eens opgezwollen voeten, iets wat het vormen van blaren nog eens extra versneld. Deze summer fashion hack is dus zeker geen overbodige luxe.

Beauty hack 3: Stanford University Medical Center heeft onderzoek gedaan naar wat het beste helpt tegen blaren. De onderzoekers hadden de rechtervoet van 128 marathonlopers over de hele wereld ingetapet met chirurgisch tape. De uitkomst? Een merendeel van de lopers kreeg geen blaren op de plekken waar de tape zat. Oftewel: snel naar de winkel en een rol chirurgisch tape kopen!

Tags: , , , , , , , ,