fashion week amsterdam 3

Zoals je afgelopen vrijdag hebt kunnen lezen op Mixitup, is de Amsterdam Fashion Week van start gegaan. Het is dé place to be voor alle modeliefhebbers en startende designers. Want om die laatste groep lijkt het dit jaar te draaien. De 25e editie van de Amsterdam Fashion Week staat dit keer in het teken van jong talent, zowel in het publieksprogramma als bij de catwalkshows.

Inmiddels zijn de publieksevenementen in downtown Amsterdam ten einde gekomen. Vrijdag startte het spektakel in de A’dam Toren met een speciale pop-up store. Kleding, schoenen en accessoires van ontwerpers kwamen hun gloednieuwe collecties showen en verkopen. Vandaag begint het catwalkgedeelte van de Amsterdam Fashion Week in de Westergasfabriek.

Start catwalkprogramma vanavond

Om nog maar extra te benadrukken dat het om jong talent gaat, opent het catwalkprogramma vanavond om 21:00 uur met ‘Lichting 2016′. Tijdens deze show nemen 14 afgestudeerden aan de modeacademies het tegen elkaar op voor de felbegeerde ‘Lichting’ mode-industrieprijs. De publiekswinnaar van vorig jaar, Karim Adduchi, bijt het spits af met een openingsshow.

De rest van de week (tot en met maandag 11 juli) zijn er verschillende catwalkshows te zien van ontwerpers als Monique Collignon en Spijkers en Spijkers.

Plaats voor startende designers

Jonge designers zien de Fashion Week al jaren als een mooie plek om te beginnen. Hoewel het vroeger dé place to be was voor startende designers, is dat nu wel veranderd. Claudia Straatmans, voormalig hoofdredacteur van Marie-Claire zegt tegen NOS op 3: “Amsterdam Fashion Week is niet meer de hottest ticket in town. Dit jaar is er geen grote opening met een bekende naam, maar krijgt jong talent als Karim Adduchi het podium”.

Goed, waar het in Parijs, Milaan of New York ondenkbaar is om een kaartje te kopen voor een Fashion Week, doen we dat in Nederland lekker wel. Misschien maakt dat de Fashion Week wat minder exclusief, maar daarentegen krijgt jong talent op die manier wél meer kans om hun creaties te laten zien. Een leuk opstapje voor je – lastige, soms uitzichtloze- carrière wat ons betreft!

Houd Mixitup in de gaten!

Uiteraard zullen wij je op de hoogte blijven houden over de laatste Fashion Week nieuwtjes!

Tags: , , , , , , , , ,