i am jai maakt unieke zijden shawls van vintage sari's

i am jai maakt unieke zijden shawls van vintage sari's

Mode accessoires zijn er in overvloed, daarom hebben wij een voorliefde voor accessoires met een bijzonder verhaal. De shawls van i am jai zijn zulke accessoires. Deze lange one-of-a-kind zijden shawls hebben namelijk allemaal een eigen historie. Ooit waren het namelijk geen shawls, maar kleurrijke sari’s, gedragen door trotse vrouwen in India.

Esther Tromp, designer van i am jai jewellery vertelt: ‘De shawls zijn allemaal met zorg uitgezocht, bekeken en gecombineerd. Al jaren wist ik dat er veel mooie zijde stoffen te vinden zijn in India. Geweldig dat we er nu deze shawls mee kunnen maken. Hip en duurzaam gaan prima samen. Als het kan, zijn dat de uitgangspunten van alle ontwerpen die ik maak. Het geheel past goed bij wat wij graag willen maken en uitdragen.’

Alle sari’s zijn zorgvuldig uitgezocht op kleur, print en kwaliteit, voordat ze door i am jai tot shawl worden getransformeerd. De lange shawls zijn allemaal van 100% zijde en zijn voorzien van kleurrijke dieren-, paisley- en of hermes-achtige prints. Dit seizoen is er vooral gekozen voor combinaties van warme kleuren zoals mosterdgeel, bordeaux rood, donkerblauw en verschillende groentinten.

Omdat de shawls uit drie delen bestaan, zijn er uiteindelijk maar maximaal 9 hetzelfde. En met maar liefst 5 meter lengte, kunnen de i am jai shawls op ontelbare manieren gedragen worden.

De unieke zijden shawls kosten 89,95 euro per stuk. Wil je weten waar ze verkocht worden? Kijk dan op de website van i am jai.

Meer lezen over mooie en bijzondere mode accessoires? Ga dan ook naar:

Mode Musthaves voor de winter: Warme winteraccessoires
Dresscode Gemaskerd Bal? Drake’s is er klaar voor!
Nieuwe kekke Spijkers en Spijkers brillen bij Specsavers!
Mode Musthaves voor om je pols: Schakelarmbanden van TOV Essentials
Moon M. for Bagsac - hebberigmakend mooie tassen!
Mode Musthaves voor de herfst: Ladak Poncho - de draagbare deken
Natasha Morgan Framed - Eyewear voor fashionista’s met lef!
Mode Musthaves: Maak een style statement met de Amnesty-RagBag-shopper

Tags: , , , , , ,