kledingkast-organiseren-4

Dit is echt zo’n tijd van het jaar dat je niet meer zo goed weet wélke kleding je nou moet aantrekken: Wordt het warm? Frisjes? Kan je je leren jasje al aan? Moet die winterjas al naar zolder? En dan heb je die kledingkast nog, waar alle kleding van de winter en de lente nog helemaal door elkaar liggen. Tijd om je kledingkast te reorganiseren dus! Met deze tips krijg je een nette, stylish én handige garderobe.

(Via www.sevenbien.nl )

Nu de lente is aangebroken, wordt het tijd om je winterkleding langzaamaan in te ruilen voor meer kleurtjes en dunnere stofjes. Het ideale moment om je kledingkast te reorganiseren dus! Zodoende hoef je niet meer door een berg wintertruien te spitten, om dat ene jurkje te vinden.

Daarbij is het natuurlijk hartstikke leuk om een stylish garderobe te hebben. En dan bedoelen we niet alleen de inhoud, maar óók de buitenkant. Want met georganiseerde, bij elkaar passende kleding, stijl je niet alleen jouw look, maar ook jouw kamertje!

But first thing first: de grote opruim.

Stap 1: Throw it out!

kledingkast organiseren gif 2

 

Haal alles uit je kledingkast. Vouw t-shirts en truien netjes op en hang blousejes, blazers en stoffen die snel kreuken op een hanger. Haal je favoriete kledingitems ertussenuit: dit zijn die items die je het liefst elke dag aan hebt. Het is doodzonde om deze achterin je kast te verstoppen, dus gebruik ze gewoon als een stukje decoratie voor je kamer! Hang ze bijvoorbeeld aan je kledingkast, of monteer er speciale haakjes voor aan de muur!

Stap 2: Sorteer!

Nu je alles netjes hebt opgevouwen en opgehangen, ga je de kleding sorteren. Allereerst scheid je de winterkleding van de zomer- en lentekleding. De héle dikke truien met col, die je voorlopig toch niet meer zal dragen, kun je het best opbergen in een doos en deze bijvoorbeeld op zolder zetten. Zo creëer je ruimte in je kast.

Maar: het oog wil ook wat! Sorteer daarom je kleding ook op kleur. Op die manier zal je ook sneller een passende outfit bij elkaar vinden! Tip: speel met afwisseling. Hang bijvoorbeeld de spijkerbroek die zo goed bij de kleur wit staat, tussen de witte kleding.

Stap 3: Gebruik gadgets

Waar moet je al die schoenen laten? En hoe hang je je broeken netjes op? Wij speurden Pinterest af en vonden wat handige lifehacks, waarmee je jouw kledingkast in een handomdraai súper georganiseerd maakt!

kledingkast-organiseren-3

 

  • Gebruik aardappelkistjes (of mooie manden) om je winterkleding, schoenen of accessoires in op te bergen.
  • Monteer plankjes aan je slaapkamermuur voor je schoenen! Hier en daar een kaarsenhouder ernaast en een lief vetplantje en it looks fabulous!
  • Koop (of maak zelf) handige kledinghangers met wasknijpers eraan. Hier kun je je broeken aan hangen. Want hóé irritant is die stapel opgevouwen spijkerbroeken in je kast, die iedere keer omvalt wanneer je de middelste spijkerbroek ertussenuit probeert te trekken?!

kledingkast-organiseren-1

 

Stap 4: Pimp!

Als je alles netjes hebt gesorteerd, komt het leukste gedeelte! Pimp de binnenkant van je kastdeur met leuk inspiratieplaatjes. Hang bijvoorbeeld plaatjes op van de items die op je verlanglijstje staan, of stel zelf outfits samen met je eigen kleding en maak daar foto’s van. Zo is jouw kledingkast niet alleen pretty, maar ook een inspiratiehoekje!

gif kledinkast organiseren

Tags: , , , , , , , , , , ,