Jean Paul Gaultier komt naar Rotterdam

Jean Paul Gaultier komt naar Rotterdam

Jean Paul Gaultier komt naar Rotterdam! Modeliefhebbers weten het: vanaf 10 februari is Rotterdam the fashion capital van Nederland, want dan is de tentoonstelling ‘The Fashion World of Jean Paul Gaultier: From the Sidewalk to the Catwalk’ te bewonderen in de Kunsthal Rotterdam.

Als er iemand van grote invloed is geweest op het modebeeld van de afgelopen 35 jaar tot nu, is het wel Jean Paul Gaultier. De eigenzinnige Franse couturier heeft door de jaren heen met zijn creaties een grote stempel gedrukt op de modetrends en wist vriend en vijand te inspireren met zijn cutting-edge designs. De eerste internationale tentoonstelling van Gaultier geeft een spectaculair overzicht van zijn uitgebreide oeuvre en markeert het 35-jarig bestaan van zijn modelijn. Met meer dan 140 originele creaties – waarvan het merendeel nog nooit eerder is vertoond – vanaf de vroege jaren ’70 tot nu, van zowel zijn couture collecties als zijn prêt-a-porterlijn, zijn in de Kunsthal te zien. Interactieve mannequins en fragmenten uit films, muziekvideo’s, concerten, televisieprogramma’s en natuurlijk modeshows, nemen de bezoeker mee in Gaultiers bijzondere wereld.

Wil je meer weten? Neem dan even een kijkje op de website van Kunsthal Rotterdam.

Ook de Bijenkorf in Rotterdam laat dit modefeestje niet onopgemerkt voorbij gaan. Om de komst van Gaultier naar Rotterdam te vieren heeft het modewarenhuis vanaf zaterdag een pop up store van Jean Paul Gaultier ingericht op de parterre. En de couturier zal die middag vanaf 12.30 uur ook zelf zijn opwachting maken in de Bijenkorf. Naast de pop up store staan speciaal voor de gelegenheid drie etalages in het teken van Jean Paul Gaultier en zal er voor genodigden een foto- en signeersessie worden gehouden. Mocht jij nu een groot liefhebber van Gaultier zijn en wil jij kans maken op een ontmoeting met deze inspirerende modegrootheid? Doe dan mee aan de Jean Paul Gaultier actie op Pinterest. De twee personen die het meest creatieve, originele op Jean Paul Gaultier geïnspireerde board maken, ontvangen het indrukwekkende boek dat gemaakt is over zijn 35-jarige carrière en mogen dit op 9 februari in de Bijenkorf door Jean Paul Gaultier laten signeren.

Lees meer Fashion Nieuws:

Poppy Delevingne voor Vero Moda Spring 13 - Video
The People of the Labyrinths zoekt roodharige modellen voor Amsterdam Fashion Week
Behind the scenes Video Miranda Kerr voor Mango
Mattijs x United Nude: de Harem sleehak

Tags: , , , ,