Las Vegas nieuwe Modehoofdstad van Amerika?

Las Vegas nieuwe Modehoofdstad van Amerika?

Las Vegas heeft de afgelopen jaren stappen gezet om op het gebied van mode een grotere rol te gaan spelen in de wereld. Momenteel is Los Angeles de modestad in de Verenigde Staten met een geschatte omzet van 13 miljard dollar.  Las Vegas gaat proberen om daar toch een stuk van naar zich toe te trekken.

In de gokhoofdstad van de wereld wordt al tijden de Fashion Week Las Vegas gehouden, één van de belangrijkste modeweken die er op dit moment gehouden worden waar de belangrijkste designers naar toe komen. Sinds eind vorig jaar is er een nieuwe stap gezet om een belangrijkere rol op het gebied van mode te gaan spelen: Las Vegas Fashion Lab. Fashion Lab is gevestigd Downtown aan Las Vegas Boulevard in het pand van een oude autodealer.

Las Vegas Fashion Lab is een idee van Megahn Boyd. Het wordt een mode-incubator: een broedplaats waar veelbelovende aankomende designers samen aan het werk kunnen. “Ik haal veel plezier uit het coachen en begeleiden van mensen en ze met elkaar in contact brengen,” zo zegt Boyd. “Dat vind ik zo mooi aan Fashion Lab: een ruimte creëren waar mensen creatief kunnen zijn en samenwerken, om vervolgens samen richting succes te gaan.”

Een deel van de missie van Boyd bestaat uit het in contact brengen van lokale designers met de grotere bedrijven in de mode industrie. Om dit te bereiken willen ze tweejaarlijkse evenementen gaan houden in samenwerking met MAGIC, ’s werelds grootste beurs uit de mode-industrie.

Het eerste evenement is al gehouden: Fashion Alley, eigenlijk nog voordat Fashion Lab open ging. Er kwamen 950 gasten om meer te weten te komen over de lokale designers terwijl er maar 150 verwacht werden. Professionals uit de mode-industrie, fotografen, editors en kopers kwamen er op af en direct werd duidelijk dat Fashion Lab Las Vegas een groot succes zou gaan worden. Er werden goede contacten opgedaan en uitstekende feedback gegeven.

Megahn Boyd ziet grote kansen voor Las Vegas als opkomende modemarkt. Het marktaandeel van LA en New York is groot, maar Las Vegas moet zijn eigen identiteit zien te ontwikkelen in de mode-industrie. Er zijn al een hoop ontwerpers in Las Vegas, waaronder ook op de Strip, het belastingklimaat is erg gunstig en er is ruimte genoeg. Alle ingrediënten zijn aanwezig om Las Vegas een belangrijkere plaats te geven waar het gaat om mode. Maar er zijn nog evenementen te vinden die deze stad als meer dan Sin city op de kaart zetten.

De Las Vegas Fashion Week was hierin belangrijk, maar Fashion Lab zou nog wel eens een extra stap in de goede richting kunnen zijn.

Tags: , , , ,