Mode Inspiratie - Marlies Dekkers Cool Scandinavia - Oseberg-Queen

Mode Inspiratie - Marlies Dekkers Cool Scandinavia - Oseberg-Queen

Marlies Dekkers haalde voor haar Fall 2012 collectie de mode inspiratie uit Scandinavië. Met vijf verschillende lijnen in haar Cool Scandinavia collectie belicht ze iedere keer een ander aspect van het hoge noorden.

Met de Oseberg Queen brengt ze een ode aan de onverschrokken Vikingen, of beter gezegd: de vrouwen achter de Vikingen die verrassend genoeg heel wat belangrijker en zelfstandiger waren dan wij tot nu toe wisten. Terwijl hun mannen op zee waren, regelden ze zelf hun zaakjes op de boerderij. Viking vrouwen zochten zelf hun man uit en als ze niet goed werden behandeld, konden ze zelfs een scheiding eisen. Met een lijn corsetjes en broekjes met leren riempjes en goudkleurige studs brengt ze een ode aan deze power vrouwen van weleer.

In de Cool Scandinavia collectie vind je ook de Denim Sami lijn, een collectie geïnspireerd op het Sami volk, nomaden die door Zweden, Noorwegen, Finland en delen van Rusland trekken. Leefden de Sami’s vroeger van vis en rendieren, vandaag de dag is toerisme veel belangrijker. De traditionele kleurige Sami jurk wordt nu gecombineerd met jeans, een combinatie die Marlies Dekkers heeft vertaalt in een collectie waarbij folkloristische patronen worden gemixt met een moderne denim twist:

Mode Inspiratie - Marlies Dekkers Cool Scandinavia - Denim Sami

Mode Inspiratie - Marlies Dekkers Cool Scandinavia - Denim Sami

Denk je aan Scandinavië, dan denk je natuurlijk aan witte winters, maar ook de Scandinavische zomers zijn onvergetelijk, juist omdat er zo lang op moet worden gewacht. De Eternal Sunshine lijn vertaalt dit verlangen naar zonneschijn met een uitbundige oranje collectie.

De lijn Sven is geïnspireerd op de Zweedse architect Sven Markelius. Hij stond aan de wieg van het bekende Zweedse Modernisme en heeft heel wat beroemde designs op zijn naam staan. De setjes in grijs en lavendel hebben een geometrisch patroon, een variatie op het Pythagoras textiel design, gebruikt in de gebouwen van de United Nations in New York.

Marlies Dekkers Cool Scandinavia - Eternal Sunshine en Sven

Marlies Dekkers Cool Scandinavia - Eternal Sunshine en Sven

In Scandinavië zijn heel wat berkenbomen te vinden. Deze mysterieuze bomen met hun witte stammen werden lang geleden door de Sami’s al gebruikt; van het sap maakten ze medicijnen en van de bast maakten ze jassen. Ook wordt de Berk gebruikt als versiering van huizen tijdens Midsummer Night. In de Midsummer Birch collectie zie je houtnerf iets terug in de lichtgele designs:

Marlies Dekkers Cool Scandinavia - Midsummer Birch

Marlies Dekkers Cool Scandinavia - Midsummer Birch

Bekijk hieronder de Campagne Video met beelden van de Cool Scandinavia Collectie:

Meer Mode Inspiratie vind je hier:

Mode Inspiratie voor Dress Red Day
Mode Inspiratie voor het Najaar 2012 - Diesel Fit your Attitude Video's
Mode Inspiratie: VILA Confidence is not for Sale!
Mode Inspiratie Najaar 2012: Stine Riis voor H&M - Fashion Video
Mode inspiratie voor het najaar met H&M - Fashion filmpjes
Levi's go Forth Campagne Herfst Winter 2012: you're gonna be great!
Mode inspiratie of Stijladvies nodig? The Diesel Stylist saves you!
Mode inspiratie: Chanel Obsessions Video

Tags: , , , , , , ,