mode films

Heerlijk hè, die vakantie? Helaas wordt het volgende week wat slechter weer dan afgelopen weken, maar gelukkig zijn er genoeg manieren om je te vermaken! Wij hebben namelijk een paar fantastische films gevonden over de modewereld. Pak de chips en dat dekentje er maar bij, want deze moet je echt zien!

Waarschijnlijk komen er in de komende weken een paar dagen aan die te druilerig zijn om te gaan shoppen. Gelukkig is een film over mode een waardige vervanger. Deze films zijn wat ons betreft echte must-sees voor de fashion lovers onder ons .

#1 Sex and the City

Tsja.. need we say more? Volgens ons hoeven we hier geen recensie over te schrijven, want deze film is een waar fenomeen. Daarbij is het niet zomaar een film, maar de makers zien het als een goed excuus om de mooiste designerkleding te laten zien. Diehard fans hebben de film waarschijnlijk al tig keer gezien, maar voor degenen die ‘m nog niet hebben gecheckt: dit is je kans! Het is eigenlijk de serie in 150 minuten, maar dan groter, duurder en nóg modebewuster.

#2 Zoolander

Voor mensen die wel van een beetje satire houden: check Zoolander! Eigenlijk hoef je alleen maar de gezichten van de acteurs te zien, en je ligt al in een deuk. De film is geïnspireerd op het vooroordeel van mensen dat modellen niet al te snugger zijn. Regisseur (en hoofdrolspeler) maakte hier een hilarische film omheen. De film is over-de-top en de catwalkwedstrijd in de film is trouwens hi-la-risch.

#3 The Devil Wears Prada

Weer zo’n cliché, maar dat wil niet zeggen dat ‘ie aan deze lijst mag ontbreken. Deze film, gebaseerd op het boek van de voormalig assistente van Anna Wintour, toont het beeld van de keiharde modewereld. De film speelt zich af op de redactie van een modeblad en draait om de narcistische hoofdredactrice van het blad en haar assistente. Tip: het tweede deel van de roman is al uit (Revenge Wears Prada: The Devil Returns). Of dit laatste deel wordt verfilmd, is nog steeds niet bekend.

#3 The September Issue

Aansluitend op The Devil Wears Prada, mag deze documentaire niet ontbreken. Deze film gaat net als The Devil Wears Prada over hoofdredactrice van Vogue: Anna Wintour, maar dit keer is het helemaal realistisch. De maker mocht Wintour namelijk volgen tijdens de voorbereidingen voor het septembernummer, het belangrijkste nummer van het jaar. Neem een kijkje in het leven op de redactie van Vogue.

#4 Confessions of a Shopaholic

Chicklit-fans en shopverslaafden opgelet: dit wordt je favoriete film. Deze romcom vertelt het verhaal van journaliste Becky Bloomwood, die de liefde heeft verklaard aan winkelen. Heel soms zal de film je een ietwat betrapt gevoel geven, maar dat maakt het extra leuk om ‘m te checken!

Tags: , , , , , , , ,