HM Design Award

H&M Design Award 2012 collectie Anne Bosman

Op woensdag 1 februari zal tijdens de Mercedes-Benz Fashion Week Stockholm de winnaar van de H&M Design Award 2012 bekend worden gemaakt. Een vakjury bestaande uit Ann-Sofie Johansson, H&M’s head of design; designer Christopher Kane; fashion journalist Hilary Alexander; stijlblogger Susie Lau van Style Bubble; fashion journalist Kristopher Arden Houser en Margareta van den Bosch, H&M’s creative advisor bepalen wie van de zes finalisten uiteindelijk de award mee naar huis mag nemen.

HM Design Award 2012

H&M Design Award 2012 jury

Eén van de zes finalisten is de 23-jarige Nederlander Anne Bosman. Hij (ja, het is een man) studeerde onlangs af aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten en heeft een herencollectie ingezonden voor de H&M Design Award. Anne moet het opnemen tegen de Zweedse Isabelle Lundh, de Britse Stine Riis, het Duitse duo Laura Krauthausen en Yasar Spörndli, de Belgische Zoë Vermeire en de Deense Louise Boye Andersen.

EP19: Dutch Finalist from H&M Design Award on Vimeo.

De winnaar van de H&M Design Award 2012 mag een prijs van € 50.000 in ontvangst nemen en krijgt de kans om enkele stukken uit de ingezonden collectie later dit jaar in geselecteerde H&M winkels te zien hangen. Bovendien zal hij of zij direct de collectie mogen showen tijdens de Mercedes-Benz Fashion Week Stockholm. De award uitreiking en de show kun je op 1 februari via een live stream vanaf 13.30u volgen op designaward2012.hm.com.

Daarnaast wordt er ook nog een publieksprijs uitgereikt. Via de H&M Design Award website kun je nog jouw favoriete designer ‘liken’ op Facebook. De designer met de meeste ‘likes’ wint een stage van een maand in de design studio van Christopher Kane in Londen! Leuk detail: op het moment van dit schrijven heeft ‘onze’ Nederlandse Anne een flinke voorsprong op zijn medefinalisten!

HM Design Award 2012

H&M Design Award 2012 Anne Bosman

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,