Nieuw Vintage-Inspired Modelabel: Bannou by Faranak

Nieuw Vintage-Inspired Modelabel: Bannou by Faranak

Liefhebbers van vintage kennen ongetwijfeld I Love Vintage, de grote vintage en vintage-inspired webshop met een eigen boetiek op de Prinsengracht in Amsterdam. De oprichtster, de van oorsprong Iraanse Faranak Mirjalili heeft nu een nieuwe uitdaging gevonden, namelijk het lanceren van haar eigen modelabel Bannou by Faranak. De eerste collectie is geïnspireerd op haar favoriete vintage items en is een ode aan het vrouwelijke silhouet uit met name de jaren ’20 en ’30.

Bannou betekent ‘dame’ in Farsi, het koosnaampje dat de kleine Faranak ooit kreeg van haar opa. De collectie is ultra-vrouwelijk en elegant uitgevoerd in rijke kleuren en gemaakt van stoffen die zowel vintage als nieuw zijn. Voor de ontwerpen vormde Faranaks kennis van vintage de basis met als resultaat een collectie die eer betoont aan de mode van toen vertaald naar de wensen van nu.

Bijzonder aan Bannou is dat de collectie gemaakt is van zowel vintage als nieuwe stoffen en zoveel mogelijk ‘sustainable’ geproduceerd is. Mirjalili heeft zelfs een ECP-piramide opgezet waarin zij streeft naar zoveel mogelijk transparantie richting de consument. Een kledingstuk is bij voorkeur geheel eco-verantwoord gemaakt maar helaas is dit in het huidige fashion klimaat niet altijd mogelijk. Mirjalili vindt het belangrijk om hierover eerlijk te zijn, in de hoop dat een geheel ‘sustainable’ kledingstuk straks de norm wordt.

Voor het lookbook werkte Mirjalili samen met de invloedrijke blogster Miss Pandora, oftewel Louise Ebel, die met haar originele en vrouwelijke stijlgevoel de perfecte Bannou-vrouw belichaamt. De shoot vond plaats in Parijs, de stad die een grote inspiratiebron vormde voor Bannou.

Bekijk hier een paar beelden uit het lookbook:

Nieuw Vintage-Inspired Modelabel: Bannou by Faranak - Lookbook 1

Nieuw Vintage-Inspired Modelabel: Bannou by Faranak - Lookbook 1

 

Nieuw Vintage-Inspired Modelabel: Bannou by Faranak - Lookbook 2

Nieuw Vintage-Inspired Modelabel: Bannou by Faranak - Lookbook 2

 

Nieuw Vintage-Inspired Modelabel: Bannou by Faranak - Lookbook 3

Nieuw Vintage-Inspired Modelabel: Bannou by Faranak - Lookbook 3

Misschien vind je dit ook leuk:

Arnhemse Stockdagen Zomereditie 2013 - Haute Couture parels voor een prikkie!
Nieuwe shoe candy uit Nederland: L’enfant Terrible
Isabel Marant voor H&M! VIDEO
Collection PRC is overgenomen door Maria Tailor en Tamara Elbaz
Je oude kleding levert geld op bij H&M