Saskia de Brauw voor Versace en Dsquared2

Saskia de Brauw voor Versace en Dsquared2

Nederland heeft er met Saskia de Brauw een nieuw topmodel bij. Vorige maand werd ze al gelanceerd als het gezicht van Versace en nu is bekend geworden dat ze ook te zien zal zijn in de najaarscampagne van Dsquared2. Het lijkt erop dat de modewereld weer durft te kiezen voor bijzondere en opvallende modellen in plaats van simpelweg jong, mooi, lang en blond.

De campagnes van Versace kun je bijna uittekenen met lang-gelokte en hoogblonde modellen, maar voor aankomend najaar besloot Donatella het eens over een donkere boeg te gooien. Met haar keus voor ‘onze’ Saskia wil Donatella het modehuis een nieuwe en frisse uitstraling geven. We zijn benieuw of deze nieuwe Versace look de hoogblonde Donatella inspireert om zelf ook de waterstofperoxide aan de wilgen te hangen.

Ook Dsquared2 koos voor de stoere uitstraling van Saskia de Brauw. Onze Sas is te zien als één van de gezichten van de herfst winter campagne van het Canadese modelabel van de broers Dan en Dean Caten. De zwart-wit foto’s zijn geschoten door Mert Alas & Marcus Piggott (die overigens ook de Versace campagne hebben vastgelegd) en hebben een donkere glamrock uitstraling die perfect past bij de androgyne looks van Saskia.

Saskia is eerder te zien geweest in een campagne van Eres en op de catwalk bij Balenciaga en Givenchy. Afgelopen februari scoorde ze haar eerste cover voor de Franse Vogue. De inmiddels al 30 jarige Saskia begon met modellenwerk op haar zestiende, maar stopte een paar jaar later omdat ze liever een visual artist wilde worden dan model. Na haar studie aan de kunstacademie van Amsterdam pakte ze haar modellenwerk weer op en met succes. Op dit moment heeft ze contracten bij verschillende bureaus in Amsterdam, New York, Milaan, Parijs en Londen. En ondanks dat ze voor de modellenwereld al een respectabele leeftijd heeft, verwachten we de komende jaren nog veel van haar te zullen zien!

Afbeelding boven van links naar rechts:
Saskia voor Versace – Saskia voor Dsquared2

Tags: , , , ,