Nieuwe shoe candy uit Nederland: L’enfant Terrible

Nieuwe shoe candy uit Nederland: L’enfant Terrible

Gooi je brave pumps aan de kant voor nieuwe shoe candy van Nederlandse bodem: L’enfant Terrible! Dit rebelse merk trapt af met een opvallende AW13 collectie waarbij Quentin Tarantino’s revolvers, underground comics en de Beastie Boys dienden als inspiratiebron!

L’enfant Terrible onderscheidt zich door handgemaakte schoenen te presenteren in het middensegment. Exclusief dus, maar toch betaalbaar! Wat ons vooral aanspreekt is de stoere, vrouwelijke uitstraling van de heels die zijn bedoeld voor femmes fatales die hun eigen regels maken. Want zeg nou zelf, brave meisjes komen dan misschien in de hemel, maar les enfants terribles overal!

Het gezicht achter het merk is multitalent Sule Orhan. Dit ‘enfant terrible’ studeerde architectonische en grafische vormgeving op de Gerrit Rietveld Academie, en richtte zich hierna op elk aspect van vormgeving. Haar liefde voor beeld bracht haar als VJ naar het Amsterdamse clubcircuit en dankzij haar passie voor mode ontwierp zij art works voor het bekende ontwerpersduo Viktor & Rolf. Na uiteindelijk te zijn beland in de reclamewereld, besloot Sule vorig jaar haar droom waar te maken: het opstarten van een eigen schoenenlijn. “Ik wilde een exclusieve lijn opzetten met fantastische schoenen die je als vrouw een gevoel van elegantie geven, comfortabel zitten en bovendien betaalbaar zijn. Met L’enfant Terrible ervaar je het plezier van high-end merken, zonder je druk te hoeven maken om je portemonnee”, aldus Sule.

L’enfant Terrible biedt een trendbewuste maar tijdloze lijn, die de eigen stijl van de draagster onderstreept. De collectie is geschikt voor elke gelegenheid: voor die ene avond in de club tot een lange werkdag op kantoor, gecombineerd met een faded jeans voor een casual look of juist stijlvol met elegante kledingstukken.
De veelzijdige collectie is geïnspireerd op de moderne beeldcultuur, en dan vooral op exploitation films uit de jaren ‘70. De schoenen dragen namen als: Vendetta (uit de strip V for Vendetta), Sabotage (clip van Beastie Boys) en Rosco (pistool uit de film Deathproof van Quentin Tarantino). In de vormgeving zien we veel geometrische vormen terug, een resultaat van de architectonische designachtergrond van de ontwerpster.
De volledige collectie van L’enfant Terrible is verkrijgbaar  bij een selectief aantal boutiques als Raak en Izzmarré. Daarnaast zijn alle collecties ook te bestellen via

www.l-enfantterrible.com.

Ben je net als wij een schoenenfreak? Dan vind je dit vast ook leuk:

Musthave Festival Laarzen: Julia Lundsten x Nokian rubberboots
Kekke sneakers van Marimekko voor Converse
Modetrend Hot or Not? Plateau Gympen
Alicia Keys voor Reebok: Freestyle sneakers with an (w)edge
Fashion Inspiratie SS13: Steve Madden’s Sweet Seduction
Mode Musthaves Zomer 2013: sweet Pastry Sneakers

Tags: , , , , ,