Simons

Raf Simons

De kogel is door de kerk… na talloze speculaties heeft modehuis Dior bevestigd dat Raf Simons de nieuwe hoofdontwerper wordt. WWD meldt dat Simons zijn eerste collectie voor Dior zal tonen tijdens Paris Couture Week in juli dit jaar.

De Belgische modeontwerper vervangt John Galliano, die vorig jaar maart door Dior werd ontslagen nadat hij antisemitische uitspraken had gedaan die openlijk in het nieuws verschenen. Simons verliet zijn positie als creative director bij Jil Sander, waar hij werkte sinds 2005, in februari dit jaar en sindsdien staan de geruchten niet stil dat hij mogelijk de nieuwe ontwerper zou worden bij Dior.

Sinds het ontslag van Galliano heeft Bill Gayten, destijds de rechterhand van John Galliano, de collecties verzorgd voor Dior. Hoewel zijn collecties van het vorige seizoen lauwtjes werden ontvangen, was het commentaar op de laatste collecties zeker een stuk beter en leek hij even een mogelijke kandidaat voor de functie van hoofdontwerper. Maar na alle speculaties dat zowel Haider Ackermann als Raf Simons mogelijke nieuwe hoofdontwerpers zouden kunnen worden, is het verlossende woord nu gesproken.

Eerder gingen al geruchten over Simons voor Dior maar onderhandelingen zouden zijn gestagneerd omdat de ontwerper een te hoog salaris zou vragen met als gevolg dat het contract voor Gayten nog voor een paar seizoenen werd verlengd. Of Bill Gayten de rechterhand voor Raf Simons wordt is echter nog niet duidelijk.

Simons werd veelvuldig geprezen voor zijn Jil Sander collecties. Tijdens de afgelopen Milan Fashion Week toonde hij zijn laatste collectie voor het modehuis, waar Jil Sander zelf weer de creatieve touwtjes in handen neemt, waarvoor hij een staande ovatie kreeg en de ontwerper zich zeer emotioneel toonde.

Raf Simons

Raf Simons tijdens zijn laatste show voor Jil Sander

Zie ook:
DIOR FALL/WINTER 2012/2013
WEER NIEUWE GERUCHTEN OVER OPVOLGING JOHN GALLIANO BIJ DIOR
HEDI SLIMANE TERUG BIJ YVES SAINT LAURENT
JIL SANDER TERUG BIJ JIL SANDER

Tags: , , , , ,