Sollicitatiegesprek: what to wear?
Je gaat solliciteren op jouw dreamjob maar hebt geen idee wat je aan moet trekken. Herkenbaar?! De kleding die je aantrekt hangt natuurlijk af van de baan waarop je solliciteert. Bij een ‘Devil Wears Prada’ setting moet je natuurlijk zeer fashionable voor de dag komen en voor een baan in de horeca trek je waarschijnlijk een andere outfit aan. Een ding is zeker; indruk moet je natuurlijk maken!
Professioneel solliciteren in een gepaste outfit is wat ons betreft een must, je wilt tenslotte niet met een té korte rok en té laag decolleté verschijnen.

De volgende looks geven je misschien wel de zelfvertrouwen die je nodig hebt om de baan in te koppen! ;)

Look 1: de kokerrok

Ga voor een lange kokerrok. Net boven de knie is perfect. Hij mag van (zwart) leer gemaakt zijn, om de rok net wat speelser en sexier te maken. Je kunt ook kiezen voor een anders-dan-normaal-kleur: beige of donkergroen. Op de kokerrok draag je een blouse, het liefst een basic variant. Onder de rok draag je pumps. Je kunt kiezen voor een printje of effen kleur. Als het kouder is kun je heel goed een net colbertje dragen of een ander hip jasje.

Kokerrok

Look 2: de jumpsuit

De jumpsuit is een favoriet van ons in dit rijtje looks. Met een jumpsuit kun je namelijk alle kanten op. Het maakt je outfit eigenlijk helemaal compleet omdat het een top en een broek ineen is.
Onder een jumpsuit draag je pumps of stoere laarsjes (met hak).
Je kunt op de jumpsuit nog een jasje dragen. Vergeet niet je ‘business bag’. Je bent nu bijna een echte ‘business babe’!

Jumpsuit

Look 3: het pak

Het pak bestaat uit een nette pantalon met bijpassende blazer. Het voordeel is dat het er stylish en netjes uitziet. Je kunt kiezen voor één kleur. Maar je kunt ook gaan voor twee kleuren, bijvoorbeeld twee pasteltinten.

Ook hieronder draag je een stel nette pumps. Wat je look afmaakt is eventueel een jas of een trenchcoat. Deze jas is zó multifunctioneel; dit item past bij elke outfit!

Het pak

Look 4: de jeans

Een goede jeans is onmisbaar in je kast. Tegenwoordig is het helemaal niet raar om in je jeans te solliciteren, mits je er een net jasje op draagt en de jeans geen scheuren of gaten heeft. Met een trui wordt een jeans te casual voor een sollicitatie maar met een colbert is deze outfit geschikt. Probeer bijvoorbeeld een donkere jeans met daarop een zwart colbertje, altijd goed! Daaronder kun je een paar ballerina’s dragen. Ook hier kun je een tas of een trenchcoat bij dragen.

Een jeans met colbert

 

Tags: , , , , , , , , , , , ,