Kleding ruilen is de nieuwe modetrend. Een hippe outfit in de winkel uitzoeken kan iedereen, maar het kan gezelliger, voordeliger en een stuk milieubewuster. En zei je moeder vroeger nog ‘van ruilen komt huilen’, het enorme succes van de kledingruilfeesten van Little Green Dress bewijst het tegendeel.

Little Green Dress beleefde een zeer succesvol eerste jaar en ook online werd er druk geruild op de website van ruilcommunity Rouleer de Kleer. Hieruit kunnen we opmaken dat er behoefte is om op een andere manier met mode om te gaan. Aanstormend fashion-opiniemaker Laura de Jong wist een aantal fashion addicts zo ver te krijgen om zich aan te sluiten bij haar ‘Free Fashion Challenge’. Zij gaan de uitdaging aan om een jaar lang geen kleding te kopen. Deze drie initiatieven hebben zich nu verenigd om in 2011 een Nationale Kledingruil Dag te realiseren. Want zij geloven dat mode meer is dan winkelen alleen.

Aan een Nationale Kledingruil Dag zitten heel wat voordelen. Door op deze speciale dag je kast eens goed op te ruimen en stukken die je niet meer draagt te ruilen, bespaar je geld, vernieuw je je garderobe, ben je duurzaam bezig en maak je een ander blij met wat je zelf toch niet meer draagt. Zo reduceren we de grote berg textielafval, besparen we grondstoffen die voor nieuwe kleding moet worden gebruikt én gaan we creatief om met spullen die we al tot onze beschikking hebben. Mannen, vrouwen en kinderen; iedereen kan op deze dag zijn kleding komen ruilen. Goed idee toch?

Om deze dag mogelijk te maken doen Little Green Dress, Rouleer de Kleer en Free Fashion Challenge mee aan de Unique Ambition Challenge. Deze wedstrijd looft € 50.000 euro uit voor de ambitie met de meeste stemmen en beste beoordeling. Zie jij zo’n Nationale Kledingruil Dag wel zitten? Surf dan naar www.uniquebeweegtje.nl en breng je stem uit via Hyves, LinkedIn, Facebook of Twitter. Er kan nog gestemd worden tot en met 12 december 2010, dus wacht niet te lang!

Lees ook:
Swop ’n Fit, vergrijp je aan de partydress van een ander
Styled by… Hanna Verboom
Givolution: Geven is de nieuwe trend
De Club van Slechte Huisvrouwen
Nieuwe Mode Community: JUSTPROUD
Fashion Voyeurisme op Votour – Wat draag jij vandaag