REDValentino

REDValentino spring/summer 2012 campagne

Het Chinese jaar van de draak maakt een fashionable start in de nieuwe REDValentino collectie. Voor de spring/summer 2012 campagne strikte REDValentino model Nimue Smit die poseerde naast onder andere een torenhoog standbeeld van een draak, geflankeerd door stenen leeuwen.

Fotograaf Tim Walker, die recent een campagne schoot voor Mulberry, verruilde zijn lenzen van de Mulberry beach setting voor het mythische thema van de REDValentino campagne die werd geschoten in het Italiaanse Il Parco dei Mostri di Bomarzo, wat letterlijk betekent ‘het monsterpark van Bomarzo’; een bosrijke tuin in Bomarzo dat dateert uit 1522 en bekend staat om de grote, beestachtige sculpturen.

REDValentino

REDValentino spring/summer 2012 campagne

REDValentino vertelt een hedendaags sprookje, een sprookje dat frisheid combineert met een klassieke stijl. Het symboliseert een glamoureuze, romantische en speelse parallelle wereld waarin alles mogelijk is. RED reflecteert middels innovatieve beeldtaal de tijdloze schoonheid van Valentino.

REDValentino kleedt een modern meisje in een lange lijn van iconische vrouwen. Van de delicate prinses in de meest geliefde kinderverhaaltjes tot de verlegen, goed opgevoede debutante van een halve eeuw geleden. Allen zullen zichzelf nauwelijks herkennen in hun moderne tegenhanger, maar ongetwijfeld delen ze allemaal dezelfde dromen, ambities en verlangens van een jonge vrouw.

REDValentino

REDValentino spring/summer 2012 campagne

REDValentino kleedt een jonge vrouw die van nature vrouwelijk en vol zelfvertrouwen is, maar tegelijkertijd een serene onschuld uitstraalt. Iemand die romantisch durft te zijn maar ondertussen speels haar donkere kant onderzoekt. Iemand die de kwetsbaarheid van jeugd uitstraalt terwijl ze sterk bewust is van haar macht om te verleiden. Iemand die het leven, en stijl, ziet als een grappig doch ernstig spel.

REDValentino is de ‘jonge’ collectie van het Italiaanse modehuis Valentino voor vrouwen van 18 tot 30 jaar (en als je wat ouder bent mag dat natuurlijk ook!)

REDValentino

REDValentino spring/summer 2012 campagne

Zie ook:
JOHN GALLIANO SPRING/SUMMER 2012 CAMPAGNE
FENDI SPRING/SUMMER 2012 CAMPAGNE
ALEXANDER MCQUEEN SPRING/SUMMER 2012 CAMPAGNE
DOLCE & GABBANA SPRING/SUMMER 2012 CAMPAGNE
ROBERTO CAVALLI SPRING/SUMMER 2012 CAMPAGNE

Tags: , , , , , , ,