mixitup fashion tips

Als ik jullie érgens mee kan helpen op fashion gebied, dan is dat wel met styling tips die je langer doen lijken. Ik met mijn één meter vijfenvijftig ben inmiddels namelijk een echte expert geworden. ;)

Het is natuurlijk hartstikke schattig om klein te zijn en de meeste mannen vinden het dikke prima. Daarbij kunnen we onbezorgd op high heels lopen, hebben we een klein (dus goedkoop) schoenmaatje en kunnen we moeiteloos onze benen strekken in de bus. Overigens zitten er op fashion gebied heel wat nadelen aan. Mijn mede-kleintjes klagen vaak dat ze iets langer willen zijn, al was het maar om een paar bezoekjes aan de kledingmaker te besparen. Gelukkig zijn er een aantal trucjes die je leven een stuk makkelijker maken (klinkt een beetje dramatisch, maar het is écht zo). Bij dezen geef ik jullie styling tips waardoor je langer lijkt!

(lees ook mijn column op fashion webshop www.sevenbien.nl).

1. High waisted!

Kies altijd een jeans die een nét iets hogere taille hebben. Vooral als je niet gezegend bent met long legs, dan is dit de beste tip! Een hoge taille laat je benen optisch langer lijken. Dit geldt natuurlijk ook bij rokjes en shorts. Let wel op dat je geen rok op kuitlengte kiest, want die hakken een stuk van je benen af (optisch, natuurlijk).

high waist broek

2. A-lijn of high split rokjes

Nog even verder op de rokjes: kies exemplaren met een hoge split! Doordat je meer huid showt, lijken je benen smaller en langer. Verder werken a-lijn rokjes ook heel goed, door de uitlopende onderkant. Hetzelfde geldt voor de flared jeans! Wil je het effect van langere benen, dan kun je het best kiezen voor een broek waarvan de pijpen doorlopen tot aan de punt van je schoenen.

a lijn rok

3. Go monochrome!

Ben je fan van de monochrome trend, oftewel de trend waarbij je één kleur draagt? Dan heb je geluk, want voor de shorties is dit de perfecte look. Het creëert namelijk een verticale lijn. Uiteraard kun je het ook iets simpeler aanpakken door schoenen te dragen in dezelfde kleur als je broek.

monochrome

4. Rol je broekspijpen op

Simpel trucje, maar erg effectief: rol je broekspijpen iets op! Laat het einde van je broek hangen op je enkels, oftewel het smalste deel van je benen. Hierdoor wordt niet de breedte, maar de lengte benadrukt.

5. Platte schoenen? Kies een puntschoentje!

Het beste kun je natuurlijk op hakken lopen, maar daar heb je niet iedere dag zin in. Wanneer je dan toch voor platte schoenen kiest, kun je het beste gaan voor flats met pointy toes. Het puntige uiteinde zorgt ervoor dat je benen een stuk langer lijken. Je moet er eerlijk gezegd wel van houden, puntschoentjes zijn namelijk een beetje tuttig.

pointy shoes

6. Heels

Ik moet zeggen: dit is mijn persoonlijke favoriet, want oh wat hebben wij kleintjes geluk dat hakken ons áltijd goed staan. Ook handig: we steken niet boven onze vriendjes uit tijdens een avondje stappen. Pumps, enkellaarsjes, overknee boots, stiletto’s: alles kan, alhoewel je het optimale effect creëert met laag uitgesneden pumps, zoals op de foto hieronder. Doordat je voeten extra zichtbaar zijn, lijken je benen wat langer.

low cut heels

Tags: , , , , ,