zeroes trends

Waarschijnlijk ben jij ze al héél snel vergeten, maar het is alsnog té leuk om de fashion trends van de beginjaren van de zeroes erbij te pakken. In deze ‘early 2000s’ heb jij je vast ook gewaagd aan één van deze in het oog springende trends. Alles kon in de zeroes, zo luidde het fashion statement.

Eerlijk: op fashion gebied hadden we vrij veel lef aan het begin van de 21e eeuw. Wij slaan het liefst onze handen voor onze ogen bij het zien van sommige trends. Hóé hebben we daarmee kunnen lopen? Harembroeken, Burberry printjes, Björn Borg onderbroeken en capri broeken leken aan de orde van de dag. Niet érg sexy allemaal, maar wel on-trend op dat moment. Gelukkig hebben de zeroes ons ook trends gegeven die we nog steeds dragen. Denk aan de crop top, het spijkerjack en de plateauzolen. Die laatste is echt een trend van dit moment: overal duiken sneakers op met brede zolen, zoals de populaire Creepers Sneakers. Een nieuw concept is het niet, want in de zeroes liep iedereen met plateauzolen.

Youtuber The Milk Club heeft alle trends uit de early 2000s nog eens op een rijtje gezet. Zit jouw typerende zeroes look ertussen?

Motorola klaptelefoontjes (het liefst roze met een hangertje eraan), snake (op je Nokia 3310), heel veel popmuziek, de Olsen Twins, lage heupbroeken, lange flared jeans en nog veel meer. De meest opvallende uit bovenstaande video hebben we nogmaals op een rij gezet:

#1 Tasjes die zó kort zijn, dat ze onder je oksel komen

zero's trends 1

Écht lekker zat het niet en het ziet er nu vooral awkward uit. Hoe dan ook, het was dé tassentrend van de zeroes. Waarom weten we niet, misschien omdat Hillary Duff het droeg. Nu houden we het toch liever bij de clutch. ;)

#2 Flared, low-waist jeans

En dan écht heel flared en het liefst zo lang mogelijk. Broeken mochten gewoon over de grond schuren. Daarbij waren we in de early zeroes altijd op zoek naar de allerlaagste broek die er was, want als brugklasser kon je natuurlijk niet in een hoge broek op school verschijnen. Daar begrijpen we nu helemaal niets meer van, met al die high-waist broeken.

#3 Choker

De tattoo choker was helemaal hip. Grappig, want inmiddels heeft deze ketting een enorme comeback gemaakt! De choker in alle soorten en maten (inclusief de tattoo-variant) duikt weer op in de schappen.

#4 Paul Frank en Von Dutch

Wat was het toch met dat aapje dat ineens overal op verscheen? Agenda’s, t-shirts, en vesten: Paul Frank was tha bomb! Daarbij mogen we Von Dutch ook niet vergeten in dit rijtje: een t-shirt en pet van dit merk waren echte essentials.

#5 Randloze zonnebrillen met een kleurtje

Dit was waarschijnlijk het meest opvallende accessoire in de early zeroes: de randloze zonnebrillen met getint glas. Vaak zat er nog een schattig hartje in de hoek van diamantjes. Héél waarschijnlijk liep jij ook met zo’n soort zonnebril.

zero's trends 2

#6 Capribroeken

Ehm, waar zullen we beginnen. De capribroeken (ook wel driekwartsbroek) was helemaal hip in de beginjaren van de 21e eeuw. They were everywhere!

Tags: , , , , ,