Dat monturen en brillen één van de allerbelangrijkste modeaccessoires zijn, zal niemand verbazen. Er is immers geen zichtbaardere manier om jouw persoonlijke stijl tot uitdrukking te brengen. En naadloos aansluitend op de internationale catwalktrends, zien we binnen de wereld van de oogmode de diverse trends domineren. Zo staan vintage en retro dit najaar in de spotlights, terwijl rechthoekige monturen met brede pootjes, nu zo langzamerhand echt passé zijn. Wat we wel zien? Fraaie, grotere monturen met smalle en hoog aangezette pootjes.

Citizens – Terwijl zwart en grijstinten de toon zetten, valt vooral de toenemende vraag naar kwaliteit op. Niet geheel onlogisch, want in onzekere tijden zoeken we immers zekerheid. Een zekerheid die we terugvinden binnen merken en materialen die goed en vertrouwd aanvoelen. We laten ons deze winter dan ook geen knollen voor citroenen verkopen, maar willen waar voor ons geld. Gelukkig zijn er tal van mooie brillenmerken waarbij kwaliteit hoog in het vaandel staat. Grote – veelal zwarte – stijlvolle monturen passen zonder uitzondering perfect bij deze city chique trend.

Outdoormen – Rijke, warme stoffen en een behaaglijk, bijna landelijk gevoel… Na een heerlijk wandeling in een beeldschoon winterlandschap nestelen we onszelf voor het knisperende haardvuur. Een comfy vest, een classy tweed colbert en zo’n heerlijke lange winterjas met hippe laarzen bepalen het modebeeld. Volledig in stijl kiezen we voor een prachtige retro bril in een rustige toontint, al dan niet met modisch kleurverloop.

Nomads – Omgeven door de meest uiteenlopende souvenirs, dromen we van verre reizen, terwijl we ons hullen in een flamboyante mix van stijlelementen. Binnen een melange van kleuren en materialen laten we onze innerlijke nomade in al haar glorie schijnen. En de brillen? Die worden al even kleurrijk en extravagant omlijst door magnifieke retro en vintage invloeden.

Meer inspiratie opdoen om een nieuw montuur te kiezen?
Bekijk dan alle brillenmode trends hier in de foto-gallery

Gedurende de maand oktober staat ‘zien’ in heel Nederland centraal. Alle reden voor de zelfstandige opticiens om extra aandacht aan oogzorg en oogmode te besteden. -www.nlvision.nl

Lees ook:
Fashion Must-have voor het najaar: Lacoste laarsjes
Nieuwe Modetrend: Haremjeans, wie durft?
Fashion Tip voor het najaar: Australia Luxe Collective Boots
Fashion Trend voor het najaar: Etno Boots
Fashion Must-have: Het lange vest
Daryl van Wouw najaarscollectie @ Dresses Only
Fashion Tip: Repeat Najaarscollectie @ Perfectly Basics
Nieuw Fashion Item: de Boot-Bag
Fashion Tip: handbeschilderde armbanden van Iris Design
Celebrity Fashion Must-have: CC Skye Screw Armbanden
Celeb Fashion Must-have: Soho Hearts feather headband