fashion week amsterdam 2

Yeey! Het is zover: vandaag start het jaarlijkse evenement ‘De Amsterdam Fashion Week’. Elf dagen lang kunnen we genieten van de mooiste creaties op de catwalk. Wil jij vast weten wat je deze dagen kunt verwachten? Wij zetten de agenda en wat informatie voor je op een rij.

amsterdam fashion weekAmsterdam is deze week dé place to be voor alle fashion lovers, want het halfjaarlijkse evenement Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam is back! Catwalkshows, OFF SCHEDULE evenementen en exposities over Nederlandse en Belgische mode passeren deze week de revue.

Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam is een combinatie van modeshows van opkomende talenten, ontwerpers en commerciële labels en merken. Het diverse programma is voornamelijk bedoeld voor de modeprofessionals en hun relaties. Uiteraard kun jij ook gewoon meegenieten van het evenement, door een bezoekje te brengen aan Amsterdam (modepopjes everywhere) of door je Instagramfeed in de gaten te houden. Daarnaast kent de week ook een programma dat open is voor het publiek, de AIFW Downtown. Het bestaat uit verschillende exposities, feesten, winkelopeningen en andere gebeurtenissen op het gebied van mode, verspreid over de stad Amsterdam.

Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam wordt tweemaal per jaar georganiseerd in de Westergasfabriek in Amsterdam: de lente/zomer-editie in juli en de herfst/winter-editie. Niet zo gek, want mode gaat natuurlijk razendsnel.

Agenda

We hebben alleen de catwalkshows voor je op een rij gezet, maar daarnaast zijn er nog veel meer fashion events te bezichtigen tijden de Amsterdam Fashion Week.

Donderdag 7 juli  18:30 uur Mercedes-Benz presents KARIM ADDUCHI

21:00 uur Mercedes-Benz presents Lichting 2016

Vrijdag 8 juli 17:00 uur Bol.com presents SIS by Spijkers en Spijkers

20:00 uur NIVEA Invisible for Black & White Deodorant presents TONYCOHEN

Zaterdag 9 juli 15:00 uur FUTURA Catwalk Salon

17:00 uur Monique Collignon Couture Light

19:00 uur JOBBIRD presents dennis diem

21:00 uur Royal FloraHolland presents LISELORE FROWIJN

Zondag 10 juli 14:00 uur GIVEN

17:00 uur Zyanya Keizer Catwalk Salon

20:00 uur ELITE MODEL LOOK NEDERLAND 2016 NATIONAL FINAL SHOW Catwalk

Video: website Mercedes-Benz FashionWeek

Geschiedenis Amsterdam Fashion Week

In Nederland werd vanaf 1947, tot eind jaren 1950, halfjaarlijks de Amsterdam Fashion Week gehouden, dat georganiseerd werd door de Nederlandse Damesconfectie Industrie. Na het instorten van die organisatie, is de modeweek stopgezet. De eerste editie in de huidige vorm (de Mercedes-Benz FashionWeek Amsterdam) ontstond in 2004. De nadruk ligt niet meer op confectiekleding maar op promotie van Nederlandse mode-ontwerpers.

De Fashion Week heeft als doel om Amsterdam op de kaart te zetten als een bruisende en internationaal georiënteerde bestemming voor de mode. En dat is gelukt: want inmiddels trekken de grootste influencers op het gebied van mode naar Amsterdam.

Houd Mixitup in de gaten!

Uiteraard zullen wij je op de hoogte blijven houden over de laatste Fashion Week nieuwtjes!

Tags: , , , , , , , , , ,