Ackermann

Haider Ackermann

Dik een jaar na het ontslag van John Galliano is er nog steeds geen opvolger als hoofdontwerper bij modehuis Dior. Maar de geruchten blijven doorgaan. Velen fluisteren dat de Belg Raf Simons het wel eens kan worden nu hij weg is bij Jil Sander. Maar er is weer een nieuwe naam in de geruchtenstroom opgedoken: Haider Ackermann.

Vogue UK meldde dat afgelopen woensdag een boeket bloemen bij het Dior hoofdkantoor zijn afgeleverd en dat deze waren bestemd voor Haider Ackermann. Nou kan het natuurlijk gewoon een adresvergissing zijn, maar de kantoren van Ackermann en Dior zitten toch echt een kilometer of vijf van elkaar verwijderd in Parijs. Maar het kan ook dat iemand een beetje voorbarig felicitaties heeft gestuurd naar Ackermann voor de baan waar heel de modewereld over praat. In juni vorig jaar gingen ook al geruchten dat Ackermann kandidaat zou zijn. ‘Laat de geruchten maar praten,’ vertelde hij destijds aan WWD.

Simons

Raf Simons

En dan is er nog Raf Simons, die is vertrokken bij Jil Sander omdat Jil Sander zelf weer de creatieve touwtjes in handen neemt van haar modehuis. Simons zou al een tijdje in onderhandeling zijn met Dior maar volgens Hint Mag gaat de deal niet door omdat de Belgische ontwerper een te hoog salaris vraagt. Waardoor Dior’s CEO Sidney Toledano zich genoodzaakt zag het contract te verlengen van Bill Gaytten. Gaytten was de rechterhand van Galliano en heeft sinds zijn vertrek de teugels van het merk in handen maar ontving slechts lauwwarme kritieken op zijn collecties.

Gaytten

Bill Gaytten

Het lijkt erop dat we blijven speculeren over de Dior saga tot we het verlossende woord van Toledano’s lippen horen komen. Wordt absoluut vervolgd…

Toledano

Sidney Toledano

Zie ook:
CHRISTIAN DIOR LANCEERT ONLINE MAGAZINE
HEDI SLIMANE TERUG BIJ YVES SAINT LAURENT
JOHN GALLIANO SPRING/SUMMER 2012 CAMPAGNE
JIL SANDER TERUG BIJ JIL SANDER

Tags: , , , ,