recycle week h&m

Deze hele week kun je bij de H&M jouw oude, kapotte, versleten kleding inleveren. Met deze grootste duurzaamheidscampagne van het bedrijf ooit, heeft H&M het doel om uiteindelijk maar liefst 1000 ton aan oude kleding in te zamelen. Dus was jij, zo voor de lente, van plan je kledingkast te reorganiseren, gooi dan niet je kleding weg, maar breng het naar de H&M! 

Op 18 april gaat er een week van start die erop is gericht om minimaal 1000 ton afgedankte kleding in te zamelen. Hoofd van de duurzaamheidsafdeling van H&M zegt er vertrouwen in te hebben dat dit doel wordt bereikt. “We weten dat er veel interesse is onder onze klanten om bewuster met fashion om te gaan  – en we willen dat zij deel uitmaken van de oplossing,” aldus Anna Gedda, hoofd van de duurzaamheidsafdeling.

Hoe werkt het?

Tijdens de Recycle Week van H&M kun je jouw afgedankte items naar één van de meer dan 3.600 H&M-winkels wereldwijd brengen. Daar worden ze allemaal verzameld, waarna ze naar één van de zeven sorteervestigingen worden verzonden. Daar worden ze netjes gesorteerd om vervolgens in tweedehands winkels te worden verkocht, te worden hergebruikt als stoffering, of te worden gerecycled om er nieuwe stof van te maken. Super goed voor het milieu en daarbij is het natuurlijk hartstikke zonde om je kleding te verspillen!

M.I.A.

Om mensen zo bewust mogelijk te maken van kledingrecycling, moet je natuurlijk fantastische influencers vinden. Daarom werkt H&M samen met M.I.A. en andere influencers uit de fashion- en muziekbranche. Daar hoorde een super vette videoclip van M.I.A. bij, waarin wordt getoond wat voor invloed fashionverspilling op het milieu heeft. De boodschap? “Join a global fashion movement for the planet”. 

 

Dus les numero uno: gooi je kleding niet weg, want dan komt het op de vuilnisbelt terecht. Verzamel je oude items en breng ze naar de dichtstbijzijnde H&M! Wist je dat tweederde van het textiel dat in Nederland wordt weggegooid kan worden hergebruikt?

Volg vooral #WorldRecycleWeek voor het laatste nieuws over de Recycle Week van H&M!

recycle week h&m2

Extra tips voor een duurzame kledingkast

Alleen je oude kleding inleveren bij H&M gaat de wereld niet helpen. De mode-industrie heeft zich namelijk ontwikkeld tot een van de meest vervuilende – alleen de olie-industrie is erger – bedrijfstakken die er zijn. Om nou écht duurzaam te zijn, hebben we nog een paar extra tips voor je, waarmee je jezelf écht milieuvriendelijk mag noemen:

– Het grootste gedeelte van de CO2-uitstoot van een kledingstuk wordt niet veroorzaakt door de productie, maar door wassen en andere ‘nazorg’. Was minder en kouder en gebruik een ecowasmiddel – en vooral geen droger (kleren slijten ook sneller van een droger). Strijk zo min mogelijk, maar hang je kleren gewoon eens een nacht buiten.

– Koop het liefst kleren die gemaakt zijn van één soort materiaal, want die zijn gemakkelijker te recyclen.

–  Organiseer eens in de zoveel tijd een ‘fashion party’ met vriendinnen en maak nieuwe combinaties met je kleding. Vaak heb je véél meer kleding dan je beseft.

Tags: , , , , , , ,