Zonnebrillen Tips: 10 Tips voor het kopen van de juiste zonnebril

Zonnebrillen Tips: 10 Tips voor het kopen van de juiste zonnebril

De eerste zonnestralen van deze lente schitteren ons tegemoet, yeah!! En wat hoort er bij mooi en zonnig weer? Een hippe zonnebril natuurlijk! Om onze ogen te beschermen, maar ook zeker om het nonchalant, cool en trendy voor de dag te komen én niet in de laatste plaats om stiekem mooie mannen te spotten op het terras, toch?! Een goede zonnebril is geen overbodige luxe, maar het kopen van de juiste bril valt nog niet mee. Iedereen heeft wel eens een zonnebril gekocht die bij nader inzien toch niet zo fijn was. Of hij zat toch niet lekker, of hij paste toch niet helemaal bij je gezicht. Lees daarom voor je naar de winkel rent even deze Zonnebrillen Tips van Silhouette door, zodat je zeker weten een zomer lang plezier hebt van je nieuwe zonnebril.

1. Een zonnebril mag niet klemmen of te krap zitten; anders wordt het al snel vervelend om hem te dragen. Let ook goed op hoe de pootjes achter je oren zitten. Eventueel kun je deze laten bij buigen door de opticien. Silhouette heeft modellen gemaakt van hightech titanium of uit een verbinding van SPX en polymeer. Dankzij deze materialen zijn de brillen vederlicht en voor elk moment geschikt.

2. Denk na over waar en wanneer je een zonnebril draagt. Heb je een zonnebril nodig tijdens het sporten of om in de stad te wandelen? Ben je vaak op het water te vinden of heb je een zonnebril nodig om te dragen tijdens het autorijden?  Kortom kies een bril die bij jouw persoonlijkheid en lifestyle past en laat je niet verleiden door tijdelijke trends.

3. Kies de kleur van de glazen die passen bij het gebruiksmoment. Kleuren en contrasten zijn niet goed zichtbaar door rode of blauwe glazen. Daarom is een zonnebril met deze kleur glazen niet geschikt om te dragen in de auto. Kies eerder voor groene, bruine of grijze glazen. Deze kleuren bieden een optimaal, onvervormd zicht.

4. Veiligheid en betrouwbaarheid zijn belangrijk. Kies daarom voor een bril die bestand is tegen de sterke krachten die bij een botsing worden uitgeoefend.  Bovendien mag het gezichtsveld niet te beperkt zijn. Het belangrijkste is dat je alles in de gaten kunt houden terwijl je rijdt. Randloze brillen (bv. Silhouette Icon of Trophy) zijn hiervoor ideaal.

5. Een volledige bescherming tegen UV-stralen is een must! Hoogenergetisch licht, vooral licht met een golflengte tot 400 nanometer, kan ernstige schade veroorzaken aan het netvlies. Deze schade is vergelijkbaar met de schade die huidcellen oplopen door zonnebrand. Als ogen worden blootgesteld aan de zon, ondersteunen kwaliteitsglazen het zelfbeschermingsmechanisme van de ogen in het hoornvlies, de lens en het netvlies. Kwaliteitsvolle glazen geven je ogen de bescherming die ze verdienen en dankzij het aansluitende design van Silhouette krijgen stralen geen kans om langs de zijkant in je ogen te vallen.

6. Glazen met een filter voor blauw licht zijn een goede investering. Zichtbaar licht, het zogenaamde blauwe licht met een golflengte van ongeveer 380 tot 500 nanometer, kan gevaarlijk zijn voor onze ogen omdat het onomkeerbare schade aan bijvoorbeeld het netvlies kan veroorzaken.

7. Komt dit je bekend voor; na een stralende dag op het water of na een lange autorit doen je ogen pijn. Gepolariseerde filters bieden de oplossing: de gepolariseerde zonnebrillen van Silhouette zijn uitgerust met de nieuwste snufjes om weerkaatst zonlicht tegen te houden.

8. Kies kwaliteitsvolle glazen. Deze glazen garanderen een juist optisch zicht. Dit betekent: geen vervorming, een helder zicht en een optimale resolutie en beeldkwaliteit.

9. Mensen die een slechter zicht hebben en willen genieten van de zon, doen er verstandig aan om glazen op sterkte in hun favoriete montuur te laten zetten. Het is wat duurder, maar wel zo veilig! Ga in ieder geval niet goochelen met een zonnebril over je gewone bril, of je gewone bril thuis laten op een zomerse dag. Hoe kun je anders die knappe hunks spotten op het strand of op het terras?

10. Maar last but not least: Wat heb je aan ongeëvenaarde kwaliteit, als je een zonnebril niet mooi vindt? Een zonnebril moet bij jou en bij je stijl passen. Neem de tijd en pas een aantal verschillende modellen. Kijk goed welk montuur het mooiste bij jouw vorm gezicht past.

Wil je weten welke modellen Silhouette in haar SUN Collectie 2013 heeft? Neem dan even een kijkje op www.silhouette.com.

Misschien vind je dit ook leuk:

De So Viator: Musthave zonnebril voor donkere dagen
MELZ - Sieraden om je Hippie Chic Ibiza Style compleet te maken
Modetrend Hot or Not? Backpacks back in fashion
DIESEL SS12 EYEWEAR VIDEO
GOUDEN ZONNEBRIL VAN ALAIN MIKLI
Bikinibiza lanceert accessoires om je Ibiza Look mee af te maken

Tags: , , , , , , ,