Pure chocolade

Je schuldig voelen na een tussendoortje? Niet meer! Er zijn zoveel verschillende tussendoortjes die verantwoord zijn om te nuttigen. Tegenwoordig durven we bijna niets meer te eten omdat we bang zijn dat we alleen maar aankomen in plaats van af te vallen. Maar een gezond tussendoortje is dus helemaal niet erg, daar krijg je toestemming voor! Als je dus een beetje honger hebt en je merkt dat je energie level daalt dan is er maar een oplossing en dat is wat ‘power voedsel’ eten. Wij hebben 6 healthy snacks voor je op een rijtje gezet.

Handje noten
Een handje ongezouten noten is het ideale tussendoortje, ook voor op reis. Je kunt het namelijk makkelijk een zakje met nootjes meenemen naar je werk of studie. Noten bevatten vetten , maar geen slechte hoor. Nootjes zijn voorzien van onverzadigde, gezonde vetten. Deze vetten helpen je cholesterol te verlagen en daardoor is de kans minder op hart- en vaatziekten.

Smoothie fruit of groente
Ken je de gezegde: ‘A smoothie a day keeps the doctor away!?’ Je kunt je smoothie zo gezond maken als je zelf wilt. Probeer eens een hoop gezonde fruitsoorten te mixen, bijvoorbeeld bramen, bosbessen, frambozen en aardbeien. Je kunt ook voor groenten kiezen, wat dacht je van spinazie of broccoli in de blender? Om het wat extra smaak te geven kun je wat munt erin gooien!

Fruit smoothie

Handje tomaatjes 
Tomaten is een zeer gezonde groente. Ken je de snoeptomaatjes in zakje al? Handig om mee te nemen voor onderweg. Tomaten bevatten bijvoorbeeld vitamine C en A, goed voor je haar en huid.

Pure chocola
Chocola? Zei je nou echt chocola? Jazeker, pure chocola is zelfs heel gezond. In chocola zit Flavonoïden, oftewel antioxidanten. Wat dat met je doet?
-Bloeddruk gaat omlaag
-Cholesterolgehalte omlaag
-Werkt ontstekingsremmend
-Gaat veroudering tegen
-Bloedsomloop functioneert beter
En ga zo maar door…
Kom maar op met dat stukje chocola!

Hummus dip
Hummus, oftewel ikkererwtenpuree is een verantwoorde snack. (Hummus komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten)
Hummus bevat plantaardige, onverzadigde vetten en is gewoon erg voedzaam. Hummus zelf maken is gezonder dan de supermarkt variant, maar als je geen tijd hebt mag je smokkelen.
Een rijstewafel of cracker is licht verteerbaar dus een goede combi met de hummus en komkommer of wat sla! Door de rauwkost wordt deze snack nét wat lekkerder. Je kunt rauwkost zoals worteltjes of selderij ook prima in de hummus dippen.

Hummus

Magere kwark met wat muesli
Een bakje magere kwark met een handje muesli is lekker en gezond!  Vaak zitten er noten in de muesli en daar hebben we het al eerder over gehad; die zijn goed voor je cholesterol. Ook het gedroogd fruit in de muesli is goed voor je huid & figuur!
Je kunt er ook wat superfoods aan toevoegen.

Zo is snacken niet zo verkeerd ;)!

 

Tags: , , , , , , , , , , ,