city guide hotspots boedapest

Bij mixitup.nl kun je elke week lezen over de gaafste hotspots in de grote steden, maar óók in de kleinere, vergeten stadjes! Zo hoef jij nooit meer te zoeken naar unieke boetiekjes, die je vaak op het eerste oog voorbij loopt. Shoppen en stedentrips is nog nooit zo leuk geweest! 

Foto’s: Pinterest.

Omdat het zomervakantie is, vonden wij het een goed idee om onze city trip-rubriek te verplaatsen naar het buitenland.  Ben jij van plan om binnenkort een tripje naar een gave stad te boeken met je vriendin of je lover? Houd dan vooral deze rubriek in de gaten!

We trapten de buitenlandspecial af met Londen, de stad met de rode bussen en telefoonhokjes, heel veel thee en de English breakfasts. Na Londen schreven we over Valencia, het pareltje van Spanje met de allerbeste paella in Europa. En vorige edities trokken we naar de hoofdstad van Tsjechië, Praag, de hoofdstad van Frankrijk, Parijs, de sprookjesstad Marrakech, de luxe in Stockholm en het zonnige Lissabon.

Je denkt er misschien niet snel aan, maar Boedapest is perfect voor een stedentrip! Hoewel deze prachtige Hongaarse stad geen Londen, New York of Parijs is, mag hij zeker niet aan ons ‘City Guide’- lijstje ontbreken.

De 2 delen, Buda en Pest, worden met elkaar verbonden door prachtige bruggen. Een aanrader is om beide delen van de stad te bezoeken, omdat ze zo ontzettend veel van elkaar verschillen. De stad is een perfecte locatie voor een stedentrip, omdat er zo veel mogelijkheden zijn. Natuurlijk is het leuk om culturele plekken te bezoeken, maar je kunt er ook heerlijk tot rust komen. Hier een paar leuke hotspots, met wat onbekende locaties, om te bezoeken tijdens jouw eerstvolgende tripje naar Boedepast.

#1 Badhuis Szechinyi
Adres: Állatkerti krt. 9-11, 1146 

hotspots boedapest 1

We zeiden het al even: Boedapest is de perfecte locatie om te ontspannen. Dit maakt de stad uniek in vergelijking met andere stedentrips. Overal zijn badhuizen en spa’s te vinden waar je echt een dagje moet doorbrengen. Het is een oude, maar heerlijke traditie van Boedapest en zelfs de lokale bevolking duikt na een lange werkdag maar al te graag een badhuis in. De huizen zijn vaak ingericht in een Romeinse stijl, dus je kijkt je ogen echt uit.

Het bekendste badhuis van Boedapest is Szechinyi, dat is gevestigd in een stadspark. Alleen al de architectuur maakt het een cultureel uitje. Daarbij zijn de binnen- en buitenzwembad echt fan-tas-tisch én worden er soms poolparty’s gehouden waar je u tegen zegt.

#2 Oysho 
Adres: Becsi Utca 5

oysho boedapest hotspots

De geruchten zijn er, dat deze winkel naar Nederland komt, maar tot die tijd kun je ‘m alvast bezoeken in Boedapest! Oysho verkoopt de laatste modetrends in lingerie en nachtkleding voor dames. De homewear is superschattig en fluffy, de bikini’s zijn on-trend, de lingerie subtiel en de sportkleding heel fijn. Oh, ook niet onbelangrijk: het is betaalbaar! Een echte must-visit als je een dagje gaat shoppen in Boedpast.

#3 Ráday Utca

hotspots boedapest 3

Dit gezellige straatje ligt net buiten het centrum, waardoor je er niet zoveel toeristen zal tegenkomen. Als je lekker en sfeervol wil eten, dan zit je hier helemaal goed. Je ziet er genoeg locals eten en drinken, wat betekent dat het goede restaurants zijn.

Tags: , , , , , ,