city guide hotspots zwolle

We hebben een splinternieuwe rubriek op mixitup.nl! Vanaf nu kun je elke week genieten van de gaafste hotspots in de grote steden, maar óók in de kleinere, vergeten stadjes! Zo hoef jij nooit meer te zoeken naar unieke boetiekjes, die je vaak op het eerste oog voorbij loopt. Shoppen en stedentrips is nog nooit zo leuk geweest! 

Vorige keer maakten wij een mini-City Guide voor Rotterdam. Deze stad is hotter dan hot en barst van de gave plekken! Een overzicht was dus wel handig!

Van Amsterdam, via Utrecht, Rotterdam, reizen we nu een stukje verder naar het noorden. Zwolle is een hartstikke gezellige stad, waar meer te doen is dan je denkt. Misschien wat kleinschaliger dan onze vorige steden, maar na het zien van dit overzicht wil jij gegarandeerd een keertje naar Zwolle!

In het oosten van het land, in het groene Overijssel, vind je de gezellige stad Zwolle. Het centrum is omringd door grachten en het studentenleven is er bruisend. Wij zochten de leukste cafeetjes, winkels en andere hotspots voor jou uit!

#1 Kootuur Boetiek
Adres: Grote Markt 2.

Zwolle, cityguide Zwolle, tips Zwolle, eten in Zwolle, drinken in Zwolle, uitgaan in Zwolle, winkelen in Zwolle, to do's Zwolle, sightseeing Zwolle, Kootuur Boetiek Zwolle, Hier & Daar Zwolle, Winkelcafé Engel Zwolle, Brasserie de Hofvlietvilla Zwolle, StadsCafe Blij Zwolle, Weeshuys Zwolle, Grandcafé Het Wijnhuis Zwolle, Grand Café Public Zwolle, Bapas Zwolle, De Belgische Keizer Zwolle, Travel Rumors, Zwolle marketing, hotel Zwolle, nachtje Zwolle, dagje Zwolle, weekendje Zwolle, wat te doen in Zwolle, horeca Zwolle

Je kunt hier terecht voor een knipbeurt, de nieuwste mode én een kopje koffie! En van die combinatie worden wij altijd érg vrolijk. De kledingrekken zijn gevuld met Scandinavische merken die trendy en betaalbaar zijn, voor mannen én vrouwen!

#2 Stadscafé Blij
Adres: Grote Markt 13a

Borrel

Dit café zit nog niet zo lang in Zwolle, maar heeft zich nu al bewezen als multifunctionele horecagelegenheid. Je kunt er overdag heerlijk op het terras zitten met een cocktail en een hapje of je kunt er dineren in de mooie serre. En omdat het pand over verschillende ruimtes beschikt, kunt je er ‘s avonds prima en dansje wagen bij ‘Boven bij Blij’

#3 (het terras van) Mizu
Adres: Jufferenwal 32

De beste cocktails van Zwolle kun je nuttigen bij Mizu. Dit restaurant heeft een prachtig loungeterras waar je de nodige uurtjes kunt chillen met vrienden. Het terras zit verscholen achter het karakteristieke pand en is alleen bereikbaar via de straatzijde. Maar de privacy die het terras heeft, is juist erg aantrekkelijk. Plateaus, loungebanken, barretjes, ze hebben het allemaal. Ook een goede tip: ga eens dineren met ondergaande zon en neem er vooral een cocktail bij, die zijn érg goed bij Mizu.

#4 De Librije
Adres: Spinhuisplein 1

Tsja, en als je dan toch in Zwolle bent (en een beetje geld op zak hebt), dan zou je eigenlijk ééns in je leven moeten dineren bij de Librije. Het is hartstikke duur (5 gerechtjes zo’n 177 euro per persoon), maar het is een échte beleving. Dit TOPrestaurant, gerund door chef-kok Jonnie Boer en zijn vrouw Thérèse, heeft maar liefst 3 Michelinsterren (er zijn maar 2 restaurants in Nederland met 3 sterren). Het is de parel van Zwolle, als het om goed eten gaat.

Houd onze ‘City Guide-rubriek’ in de gaten, want volgende week maken we weer een tripje in een andere stad en laten we jou de gaafste hotspots zien. Tipje van de sluier: binnenkort ook steden in het buitenland! :) 

Tags: , , , ,